HAON Sziréna

2018.05.02. 09:58

Leszakadt a mennyezet, lángra kapott a szoba

Hajdú-Bihar - A rendőrök, mentők és tűzoltók a munka ünnepén is keményen dolgoztak.

Hajdú-Bihar - A rendőrök, mentők és tűzoltók a munka ünnepén is keményen dolgoztak.

A megyei katasztrófavédelem illetékese számolt be lapunknak a május elsején történt riasztásokról.

Balmazújvároson egy negyedik emeleti, Kossuth téri lakásból a tulajdonos huzat következtében véletlenül kizárta magát. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kihúzós létrán át, a nyitott ablakon keresztül bejutottak a lakásba, majd kinyitották az ajtót.

Hat hektáron lángolt foltokban a nyárfaerdő aljnövényzete Szakoly közelében tegnap délután. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel és három vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Debrecenben, a Szőlő utcában tíz mázsa farakás kapott lángra kedden délután. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltottak.

Foltokban nádas lángolt két hektáron Ártánd közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Leszakadt a mennyezet egy ház egyik szobájában Komádiban, a Kiserdő utcában. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat kedd délután riasztották a helyszínre. A házban két felnőtt és három gyermek lakott, akik átmenetileg a nagyszülőkhöz költöztek. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók helyszíni szemlét végeztek el.

Egy hatvan négyzetméteres lakóház egyik szobájában a berendezési tárgyak égtek tegnap délután Vámospércsen, a Víg utcában. A ott tartózkodó személyek egy kerti slaggal a tüzet eloltották, a nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral végezték el az utómunkálatokat. Kisebb anyagi kár keletkezett.

A megyénkbeli mentők május 1-én 164 feladatot láttak el, tudtuk meg Kiss Fruzsinától, az OMSZ sajtóreferensétől.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, akik közül öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tizenegy esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!