HAON Sziréna

2018.04.18. 09:41

Ingatlanközvetítői díjat csalt el a debreceni férfi

Debrecen - Félmillió forintos kárt okozott, most emeltek vádat ellene a Debreceni Járásbíróságon.

Debrecen - Félmillió forintos kárt okozott, most emeltek vádat ellene a Debreceni Járásbíróságon.

A vádlott egy ingatlanközvetítéssel foglalkozó gazdasági társaság megbízottja volt. E feladatkörében eljárva működött közre egy debreceni ingatlan adásvételében.

2016 elején a vádlott bemutatta a vevő részére az eladó ingatlant, erről megtekintési nyilatkozatot állított ki.

Miután az eladó és a vevő is az ingatlanközvetítő cégen keresztül kívánta az adásvételt lebonyolítani, a vádlottnak a munkáltatója informatikai rendszerében rögzített vételi ajánlatot kellett volna elkészítenie, azonban ő ezt elmulasztotta.

2016. február 25-én az adásvétel létrejött, az ingatlanközvetítő cég 500 ezer forint ingatlanközvetítői díjra volt jogosult, mely összeget a vevő a vádlott részére adta át.

A vádlott a munkáltatója nevében készpénz átvételére nem volt jogosult, a részére átadott 500 ezer forint készpénzt nem fizette be a cég számlájára, hanem azt a későbbiekben saját céljaira fordította. Az okozott kár leplezésére a vádlott az ingatlanközvetítő cég nyilvántartási rendszerében valótlanul azt rögzítette, hogy az érintett ingatlant a korábbi tulajdonosa önállóan értékesítette, így a gazdasági társaság ingatlanközvetítői jutalékra nem jogosult.

A vádlott cselekményével 500 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!