HAON Sziréna

2018.04.26. 18:52

360 fokos videó: lánglovagok lepték el a Semsey-kastélyt

Balmazújváros - Füstsátorral, valamint egy szimulált közlekedési baleset felszámolásával mutatták be mindennapi munkájukat a tűzoltók csütörtökön Balmazújvároson.

Balmazújváros - Füstsátorral, valamint egy szimulált közlekedési baleset felszámolásával mutatták be mindennapi munkájukat a tűzoltók csütörtökön Balmazújvároson.

A kisiskolások figyelemmel kísérhették, hogyan végzi a beavatkozó állomány az autóba szorult személyek mentését, és szedi szét a járművet, hogy megmentsen egy emberi életet. A látványos rendezvény a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián napi ünnepségének egyik fontos eleme volt.

Akcióban a lánglovagok

Tűzoltók, mentősök és rendőrök lepték el csütörtök délután a balmazújvárosi Semsey-kastély kertjét, s tartottak bemutatót a Szent Flórián-napi ünnepség keretében.

– Ez egy fontos nap az életünkben, ilyenkor megjutalmazzuk kollégáinkat, s ez a nap azokról is szól, akik ebben a pillanatban is szolgálatot teljesítenek. Szeretnénk, ha a társadalom megismerné a munkánkat, látná azt, hogy mi értük, az állampolgárokért vagyunk – hangsúlyozta a Szent Flórián nap jelentőségét Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok érdeklődésünkre.

Szimuláció keretében több száz kisiskolás közelről láthatta, hogyan dolgoznak össze a rendőrség, az Országos Mentő Szolgálat és a katasztrófavédelem munkatársai. A törött ablaküvegek, a művér és a kiélezett szituáció mellett oktató jellegű bemutatóval is készültek a lánglovagok. A konyhából hoztak példát; mi történik akkor, ha tűzhelyen felejtett, túlforrósodott, ebből adódóan lángra kapó olajat vízzel próbálunk meg eloltani. A több méter magasra felcsapó lángok elnyerték a gyerekek tetszését, s talán egy életre megjegyezték, hogy az olajtüzet nem vízzel locsoljuk…

- Kiss Dóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!