HAON Sziréna

2018.02.15. 11:05

Fiatal nőt ütöttek el a Nagyerdei körúton

Hajdú-Bihar - De nem ez volt az egyetlen gyalogosbaleset szerdán. Összesen hárman sérültek meg Hajdú-Bihar megye útjain.

Hajdú-Bihar - De nem ez volt az egyetlen gyalogosbaleset szerdán. Összesen hárman sérültek meg Hajdú-Bihar megye útjain.

Egy 72 éves férfi személyautójával elütött egy gyalogost délután fél hat körül Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A sofőr nem adott elsőbbséget a 20 éves lánynak, aki a gyalogátkelőhelyen akart átmenni. A fiatalt könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A baleset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: police.hu

A debreceni rendőröknek 18 óra körül egy másik baleset helyszínén is intézkedniük kellett. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi autózott az Ótemető utcán a Víztorony utca felől a Virág utca irányába, amikor egy gyalogos hirtelen kilépett elé az úttestre. A sofőr fékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést és elütötte a férfit. A 63 éves gyalogos az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: police.hu

Egy motoros közlekedett este 10 óra körül Kabán, a Hajnal utcában, amikor hirtelen kilépett elé egy gyalogos, akit elütött.

Fotó: police.hu

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Püspökladányi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gyalogosok védelme érdekében a gyalogos-átkelőhelyeken továbbra is visszatérő ellenőrzéseket tart. A rendőrség ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosbalesetek a közlekedési szabályok betartásával és több odafigyeléssel megelőzhetők! Az őszi és téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Ezeknek a baleseteknek a hátterében jellemzően valamilyen emberi hiba áll (gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség). Ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölésével megelőzhetőek - olvasható a rendőrség honlapján.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


[related-post post_id="3767794"]

[related-post post_id="3764637"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!