Zebráknál ellenőriztek a debreceni rendőrök

Zebráknál ellenőriztek a debreceni rendőrök
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök visszatérő kontrollokat tartottak a zebrákon a reggeli és délutáni csúcsforgalomban.

Debrecenben az elmúlt időszakban – a megváltozott látási- és időjárási viszonyok eredményeként is – a zebrákon több baleset is történt. A helyi rendőrkapitányság értékelte a baleseti helyzetet, ehhez kapcsolódóan a jelentős forgalmú lámpás és lámpa nélküli gyalogátkelőhelyeken visszatérő ellenőrzéseket tartottak a reggeli és délutáni csúcsforgalomban az elmúlt hetekben. A cél elsősorban a segítő szándékú figyelemfelhívás volt.

A rendőrség ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a gyalogos balesetek a közlekedési szabályok betartásával és több odafigyeléssel megelőzhetők.

6 tanács az ilyen típusú balesetek megelőzése érdekében:

1. Vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban!

2. Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot!

3. A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljunk útnak.

4. Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem!

5. Akkor is késedelem nélkül reagáljunk az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten.

6. A gyerekek (akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek), valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –