HAON Sziréna

2017.11.23. 11:43

Megyeszerte számos riasztást kaptak a tűzoltók

Hajdú-Bihar - Bőven volt teendőjük a katasztrófavédelem munkatársainak szerdán, karambolok és tűzesetek dolgoztatták meg őket.

Hajdú-Bihar - Bőven volt teendőjük a katasztrófavédelem munkatársainak szerdán, karambolok és tűzesetek dolgoztatták meg őket.

Villanyoszlopot döntött ki egy szemétszállító autó tegnap délelőtt Debrecenben, a Határ úton. A sérült oszlop, annak magasfeszültségű vezetékeivel együtt egy családi ház udvarába dőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy lakóház udvarán található ól tetőszerkezete égett tegnap reggel Gáborjánban, a Rákóczi utcában. A tulajdonos még a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a lángokat. A tűzoltók az utómunkálatokat egy vízsugár segítségével elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi csúszott a vasúti sínekre tegnap a déli órákban Kismarja és Nagykereki között. A helyszínre riasztott létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók a sérült gépjárművet feszültségmentesítették, majd daru segítségével leemelték a sínekről. A személygépkocsiban egy ember utazott, aki az eset során nem sérült meg.

Egy lengyel kamion, egy kisteherautó, valamint egy személyautó ütközött tegnap a késő délutáni órákban a 4-es számú főúton Debrecenben, a Határ út közelében. A járművekben összesen heten utaztak. A helyszínen a debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a gépjárművek feszültségmentesítését, valamint megállították az üzemanyagfolyást. A mentést a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A beavatkozás teljes útzár mellett zajlott, ezért a forgalmat Hajdúszovát felé terelték.

Tűz ütött ki egy harmadik emeleti lakásban tegnap este Debrecenben, a Domokos Lajos utcában. A lángok a lakás egyik szobájában csaptak fel, ahol berendezési tárgyak égtek. A debreceni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol a tűz oltását egy vízsugárral megkezdték. A lángokat sikerült gyorsan eloltani. Ezt követően az épület átszellőztetésére került sor. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. Az eset miatt húsz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A mentőszolgálat a lakásban élő három embert kórházba szállította.

Családi házzal egybeépített melléképület kapott lángra tegnap este Hajdúböszörményben, a Szabó Antal utcában. A helyszínre érkezett hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugárral oltották el, továbbá az épületből kihoztak két darab gázpalackot is. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott egy személygépkocsi tegnap este Hajdúszoboszló határában a 4-es számú főúton. Az autóban ketten utaztak, őket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését, majd annak elszállításához nyújtottak segítséget kéziszerszámokkal és hidraulikus nyomatóhenger segítségével. A beavatkozás idején teljes útzár volt érvényben.

Egy családi ház homlokzata rogyott meg tegnap este Magyarhomorogon, a Kölcsey utcában. A kiérkezett komádi önkormányzati és a berettyóújfalui tűzoltók az érintett épületrészt kordonszalaggal körülhatárolták. Az ingatlanban életvitelszerűen nem lakott senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap későn este a Debrecenben, a Diószegi út és a Tömös utca kereszteződésében. A hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. A baleset során az egyik autó sofőrje sérült meg, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!