haon-sportoldal

2008.10.06. 14:12

Tabaka József az intenzíven

<p>Horrorisztikus bukás áldozata lett Tabaka József a vasárnap Miskolcon megrendezett lengyel ligás viadalon; a debreceni vaspapucsost jelenleg a borsodi megyeszékhely korházának intenzív osztályán ápolják.<br /> <LI><A href="http://video.haon.hu/members.SexMasterGenius/flv-Tabaka%20J%C3%B3zsef%20Balesete.flv/viewer.html"><STRONG><FONT color="#ff0000">Videó a balesetről:</FONT></STRONG></A>&#160; <A href="http://video.haon.hu/members.SexMasterGenius/flv-Tabaka%20J%C3%B3zsef%20Balesete.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></LI></p>

Csend honolt

Sorsdöntő meccset vívott a hét végén a Speedway Miskolc alakulata a Start Gniezno ellen, hiszen az összecsapás tétje a feljutás volt. Óriási küzdelem jellemezte a viadalt, melynek 6. futamában Tabaka József a második helyen haladt, de a depó felöli kanyarban elvesztette uralmát motorja felett, bukott, s a mögötte érkező lengyel Dawid Cieslewicz elgázolta a földön fekvő fiatal salakost. Az ütközés súlyosságát azzal lehet a legjobban érzékeltetni, hogy egy pillanat alatt a döbbenet csendje lett urrá a Speedway Arénában.

Természetesen Tabakát rögtön kórházba szállították, állapotáról többféle hír is napvilágra került, de a Napló az egyik legilletékesebbtől, a versenyző édesapjától kért felvilágosítást.

– A jelenlegi vizsgálatok szerint semmilyen törése nincs Józsikának. Volt egy felvetés, miszerint azért került vér a tüdejébe, mert eltört a bordája, de a röntgen szerint minden csontja ép.

 Azóta már leszívták a vért a tüdejéből, s a vizsgálatok szerint semmilyen más belső sérülése nincs, azaz a mája, a veséje és a lépe is ép – sorolta a tényeket idősebb Tabaka József, aki egykor szintén salakmotorozott, így jó pár bukást látott már, de a fiával történt balesethez foghatót még nem igen látott.

– Összeteszem a kezem, hogy ezt az ütközést túlélte a fiam. Az óriási bukás és ütés ellenére végig eszméleténél maradt, de agyrázkódást szenvedett.

A jelenlegi állás szerint még 4-5 napig az intenzív osztályon marad, ahol rendszeresen leszívják a vért a tüdejéből, s ezután derül majd ki, hogy elállt-e a vérzés, mert ha nem, akkor műteni kell.

Lényegében a verseny óta egyfolytában csörög a telefonunk, rengetegen érdeklődnek Józsi állapota felől, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a szurkolóknak.

Az egyik szemük sír, a másik nevet

Speedway Miskolc vs. Start Gniezno élőben!

A szurkolók kérdezték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!