haon-sportoldal

2008.10.14. 13:51

A bajnokok már az Eb-re készülnek

<p>„Aranyeső” hullott a fontanás versenyzőkre a felnőtt full-contact országos bajnokságon.</p>

Debrecen – Mind a debreceni, mind a kabai Fontana Kick-boksz Sportegyesület tagjai nagyszerűen teljesítettek a közelmúltban megrendezett felnőtt full-contact országos bajnokságon, ugyanis hat aranyérmet szereztek a tizenegy súlycsoportból.

Edzőtáborban


A mezőny minden súlycsoportban nagyon erős volt, hiszen ez a verseny kvalifikációt jelentett a felnőtt full-contact Európa-bajnokságra, amit Bulgáriában, Várnában rendeznek, s itt csak a bajnokok képviselhetik hazánkat.

– Az ellenfelem egy jó dinamikájú bokszoló volt, de én aktívabb voltam, többet ütöttem, rúgtam, ezért is engem hoztak ki győztesnek.

Remélem, a kontinensviadalon szép eredményt érek majd el – mondta az egyik debreceni bajnok, Nagy Zsolt, aki most 67 kilogrammban ért el első helyezést. Sándor Kornél – aki immár ötödik éve a válogatott tagja – a mindent eldöntő csatában a lábtechnikájára alapozott, s ezzel dominált is, így sikerült megvernie fiatal ellenfelét. Kornél edzője, Major Zsolt szerint tanítványa az Európa-bajnokságon is éremeséllyel lép szorítóba. – Nagyon sok kiélezett mérkőzést lehetett látni a versenyen, Nagy Zsolt, Tóth Gábor és Kulacsik Mirko mérkőzése tetszett a legjobban.

Az magyar bajnokság után a válogatott tagjai edzőtáborba vonultak, hogy a legideálisabb körülmények között készülhessenek a közelgő Európa bajnokságra – árulta el Katona Attila, a Fontanások vezetőedzője, aki egyben a WAKO Full-contact válogatott szövetségi kapitánya is.

EREDMÉNYEK
Lány: 56 kg: 2. Rácz Irén. 60 kg: 1. Kiss Orsolya. Fiúk: 60 kg: 1. Sándor Kornél, 2. Kelemen Erik. 63,5 kg: 3. Éles Zsolt és Haja Tibor. 67 kg: 1. Nagy Zsolt. 71 kg: 1. Tóth Gábor, 2. Fehér Attila. 75 kg: 1. Pethes Viktor. 81 kg: 3. Szőke Róbert. 91 kg: 2. Kiss Zsolt, 3. Kiss Róbert. +91 kg: 1. Kulacsik Mirko.







A versenyzőket Katona Attila, Major Zsolt, Oláh Miklós, Papp Sándor és Szőke Róbert edzők készítették fel.

 

P. F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!