haon-sportoldal

2008.09.03. 13:01

Új helyen készülnek a rajtra

<p>Nyíradony – Már második hete edz a Tajtavill Nyíradony új helyén, a nyírségi város Harangi Imréről elnevezett rendezvénycsarnokában.&#160;<dia width="900" height="700" alt="A Tajtavill Nyíradony edzése 2008.09.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_Tajtavill_Ny_radony_edz_se_2008_09_03_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A Tajtavill Nyíradony edzése 2008.09.03." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-edz%C3%A9s1_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A><br /> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-edz%C3%A9s_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Kostner_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Mint arról portálunk az elmúlt héten hírt adott, a derecskei női kézilabdacsapat anyagi nehézségei megoldása végett költözött át a közelmúltban Nyíradonyba, ahol jó hangulatban készültek a lányok a szombati bajnoki rajtra szerdán délelőtt, amikor a Napló látogatást tett az alakulatnál.

– Kezdjük megszokni az új létesítményt – mondta el Köstner Vilmos vezetőedző. – Nagyon szép, európai mércével nézve is impozáns építmény. A legmodernebb talajok egyike található itt, ez újdonságot jelent a parkettához képest. Másképp viselkedik a labda rajta, s az ízületek is megérzik a változást. Nagyobb a tér, s a kapu jobban térben van; több a hely mögötte. A jót mindazonáltal könnyű megszokni. Komplett létesítmény áll rendelkezésre uszodával, szaunával, konditeremmel, az öltözőket is kívánságunk szerint alakították át – fejtette ki a szakember, hangsúlyozva, mindez nem azt jelenti, hogy Derecskén nem érezték jól magukat.

Terv szerint haladva

A gárda felkészülése a hét végén kezdődő bajnokságra a végéhez ért. – A nyolc hét alatt az eltervezetteknek megfelelően haladt a munka, mind az egyéni fejlesztések, mind a csapat tekintetében – összegezte Köstner Vilmos. – Nem volt kieső ember sérülés miatt – tette hozzá, s mint megtudtuk, a bajnoki rajt előtt sem kell számolniuk ezzel. Csupán torokfájás az, amivel küzdenek néhányan.

– Az új csapat kialakítása még tart, folyamatosan csiszolni kell – jegyezte meg a vezetőedző. – Az új játékosok beillesztésén túl a régiek között is vannak, akik új poszton játszanak.

A szakember a védekezésben érzi még a legnagyobb űrt a távozók után. – Sok gólt kaptunk a felkészülési mérkőzések alatt, bár a támadójáték színvonala javult. S csökkenteni kell a technikai hibák számát.

Ugrás az ismeretlenbe

Szombaton 18 órakor mutatkozik be a csapat Nyíradonyban; az első bajnoki találkozón az újonc pécsieket fogadják.

– A meccsre való felkészülés elején járunk. Nincs sok információnk a baranyai alakulatról – mondta Köstner Vilmos. – Annyit tudunk, hogy fiatal csapat, mely az első osztályban viszonylag alacsonynak számít, amit sok mozgással, agresszivitással és magas technikai képzettséggel kompenzálnak. Ugrás az ismeretlenbe – fogalmazott a szakember, hozzáfűzve, pályafutása alatt előfordult már korábban is olykor-olykor, hogy nem állt rendelkezésre anyag az ellenfélről – még ha nem is kedveli az ilyen helyzeteket.

Tehát szeptember 6-án indul a bajnoki pontvadászat a Tajtavill Nyíradony csapatának – új helyen, ahová természetesen a régi szurkolókat is szeretettel várják.

Az ötödik-nyolcadik helyre hajtanak

– A minimális cél az első osztályban maradás – szólt Köstner Vilmos a hét végén induló bajnokságra vonatkozó terveikről. Úgy véli, ezt teljesíteni is fogják. A szakember azt szeretné, ha a rájátszásban az ötödik-nyolcadik helyért játszhatna a csapat. A Tajtavill Nyíradony egyébiránt háromféle mezben léphet pályára az idei szezonban: fehér-kék, piros és fekete színű szerelések állnak a lányok rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!