haon-sportoldal

2008.09.18. 13:06

DEKE: kosaraznak és tanulnak

<p>Debrecen – A legfontosabb az, hogy visszaszerezzük a kosárlabda hitelét Debrecenben – jelentette ki Kóthay László, a DEKE elnöke az egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján.</p>

– A DEKE új modellt épít – fejtette ki az elnök. Eszerint rendelkeznek férfi A- és B-csoportos csapattal, valamint a Debreceni Sportcentrum Kht.-val karöltve dolgoznak az utánpótláson.

– A Debreceni Vadkakasokkal semmiféle közösséget nem vállalunk – hangsúlyozta az elnök, hozzátéve: a városban még mindig érezhető a bizalmatlanság a kosárlabda irányában.
A DEKE B-csoportos csapata már megkezdte a bajnokságot szeptember 13-án, az A-csoport számára pedig október 22-én indul a pontvadászat – a DEKE a Falcóval játszik idegenben –, hacsak a játékvezetők esetleges bojkottja meg nem akadályozza azt. (A játékvezetők jobb körülményeket, valamint magasabb díjazást szeretnének elérni.)

– Az átlagéletkor nincs 22 év, így vérmes reményeink nem lehetnek. Az A-csapat maradjon bent, míg a jórészt 18-19 éves fiatalokból álló B-gárda számára a középmezőny az elvárás. Ezek teljesíthető célkitűzések – jegyezte meg Kóthay László.
– Erősítésként érkezett az AlbacompbólSzabó Tibor, a center az A- és a B-csapatra is érvényes játékengedéllyel bír – ismertette Walke Károly vezetőedző. – Kutasi Gergely körmendi nevelés, Pécsről igazoltuk, ahol már több évet eltöltött az A-csoportban, ez garantálja kvalitását, tapasztalatát. Ő két poszton is bevethető. Chris Gaynor amerikai egyetemi éveit befejezve jött Európába, sebessége, irányítói képessége kuriózum lesz – mutatta be a csapat új tagjait a szakember. Hozzátette, hogy Joe Kennerly is visszatért, aki tavaly sokat tett a feljutásért.
A vezetőedző elmondta: az A- és B-csapat húszfős kerete közösen kezdte meg a felkészülést augusztusban, végül a legmagasabb osztályban 12-en maradnak, ám 3 játékos mindkét alakulatban szerepet kap. Ugyanakkor legalább 2 B-s játékos részt vehet az A-keret edzésein, hogy érezzék a lehetőséget az előrelépésre.
– Összerázódott a csapat, az újonnan érkezettek beépültek – tudtuk meg Walke Károlytól. – A gyorsítás, az alapkondíció kialakítása és a taktikai elemek összerakása még a hátralévő feladatok. Gyors, támadó szellemű kosárlabdát szeretnénk játszani.

– Elvárás, hogy a csapatban mindenki kapcsolódjon be a Debreceni Egyetem oktatásába – tette hozzá Kóthay László. – A juniorok valamennyien nappali tagozatos hallgatók. A sport nálunk nem öncélú.


Felkészülés

Három torna vár a következő hetekben a DEKE játékosaira. A jövő héten Nyíregyházán a házigazdák mellett két külföldi csapat lesz az ellenfél, majd a saját rendezésű tornán kell helytállni, végül Szolnokon mutatkoznak be.


Új szponzor segíti a DEKÉ-t

Új támogató állt a DEKE mellé: a TEVA Zrt.-vel született megállapodás – hangzott el a sajtótájékoztatón. A gyógyszergyártó cég nem névadó szponzor lesz, de Debrecen városa után a második legjelentősebb segítője az egyesületnek. A zrt. támogatja a Loki labdarúgócsapatát, a Vasas vízilabdázóit, valamint a gödöllői női röplabdázókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!