haon-sportoldal

2008.09.20. 18:15

A szünet után hengereltek

<p>Debrecen - A második félidei remek teljesítményének köszönhetően kiütötte ellenfelét a Loki a folyamatosan szakadó esőben. <DIA width="900" height="700" alt="Loki-Vasas I. félidő 2008.09.20."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Loki_Vasas_I__f_lid__337__2008_09_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Loki-Vasas I. félidő 2008.09.20." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160; </DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Loki-Vasas II. félidő 2008.09.20."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Loki_Vasas_II__f_lid__337__2008_09_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Loki-Vasas II. félidő 2008.09.20." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-DvscVasasHerczegAndras_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-DvscVasasOlahLorant_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Igazi rangadóra került sor szombaton az Oláh Gábor utcában, a harmadik helyen álló DVSC-TEVA együttese a második Vasast fogadta.

A Mészöly Géza által az idén remekül összerakott piros-kékek az előző fordulóban a Paksot verték 5–0-ra, ezért kijelenthető, hogy egy bombaformában lévő angyalföldi csapat látogatott a Herczeg-legénységhez.

A hazaiak tizenhat meccs óta nem kaptak ki a bajnokságban, ám a legutóbbi két hazai mérkőzésükön, az Újpest és a Haladás ellen, nem tudtak nyerni, ezért nagyon vágytak a fővárosiak skalpjára.

 

Borzalmasan kezdődött

Alig hogy útjára indult a labda, a Debrecen máris bajba került, a kilépő Lázokot buktatta hátulról Szathmári Csaba az első percben és Solymosi játékvezető gondolkodás nélkül befújta a tizenegyest a vendégek javára.

Szerencsére a hazai kapuvédő, Vukasin Polekszics gondoskodott róla, hogy ne legyen nagyobb baj: Németh Norbert gyengén helyezett lövését gyors vetődéssel hárította a bal alsó sarok előtt. A kihagyott büntető mégsem hatott bénítólag az angyalföldiekre, stílusosan járatták a labdát a piros-kékek és vártak a következő kínálkozó alkalomra.

A Loki is rendezte a sorait és a félidő közepe táján óriási ziccert hagyott ki, előbb Rudolf három méteres lövését védte Németh óriási bravúrral, az ismétlésből pedig Oláh lőtt kapufát.
Aztán ami kimaradt itt, az bement ott: egy védőn megpattanó Dobric lövés a hálóban kötött ki, így a Vasas vonulhatott előnnyel az öltözőbe a szünetben.

 

A folytatásban négy gól

A szünetben RudolfotDudu váltotta és beállt Dombi is, mint később kiderült, ez volt a kulcsmomentuma a meccsnek. A ügyesen kontrázgató Vasas előnyét egy óra elteltével Oláhnak sikerült egalizálnia és ez felszabadulttá tette a hazaiakat és hét perccel később Oláh Lóránt újabb gólt szerzett.

A várható Loki-győzelem nyilvánvalóvá vált ebben a periódusában a mérkőzésnek, a Vasasnak már megvillanásai sem voltak, sorra gördültek a debreceni akciók a pályán.

A nagyobb sebességet nem adta lejjebb a folytatásban sem a DVSC, így újabb gólokat rúgott, betalált Dudu és Szakály is és végül a Debrecen4-1-es győzelmet aratott a Vasas ellen.

Öszzességében kijelenthető, hogy a Loki másdodik félidei meggyőzőbb játékának köszönhetően ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Jegyzőkönyv

Soproni Liga 8. forduló

DVSC-TEVAVasas4-1 (0-1)

Debrecen, 3000 néző. Vezette: Solymosi (Takács, Farkas)

DVSC: PolekszicsBernáth, Mészáros, Takács, Szatmári (Dombi 54.) – Demjén (Sándor 75.), Kiss, Leandro, SzakályOláh, Rudolf (Dudu 46.)

Vasas: Németh G. – Balog, Paripovics, Unierzyski, B. Tóth (Mundi 88.) – Pavicsevics, Somorjai (Piller 68.), Dobrics (Gyánó 74.), LázokNémeth N., Divics

Gól: Dobrics (25.), Oláh (60.), Oláh (67.), Dudu (72.), Szakály (80.)

Sárga lap: Mészáros (öngól, 21.), Takács (37.), Pavicsevics (45+1.), Polekszics (54.), Németh N. (69.), Dorics (74.), Piller (86.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!