haon-sportoldal

2008.06.17. 18:49

Kipofozta ellenfelét a szorítóból

<p>Debrecen - Úgy elverte angol riválisát a debreceni nehézsúlyú bombázó, Bernáth István, hogy az évekig megemlegeti. A magyar és az angol ökölvívó-válogatottak barátságos összecsapásai közül a debreceni fiatalember az elsőn, a gyöngyösin tündökölt.<BR /><BR /></p>

A magyar bajnoki ezüstérmes Bernáth a magyar válogatott elsőszámú nehézsúlyú versenyzőjévé lépett elő, miután a decemberi országos bajnokság győztese – a döntőben éppen a hajdúsági legyőzője –, Kurtucz Csaba súlyos sérülést szenvedett, és mivel minden valószínűség szerint szögre akasztja bokszkesztyűit,

Somlai Miklós tanítványának szinte bérelt helye van a válogatottban.

Így került István a kötelek közé Gyöngyösön, ahol Michael O Connell próbált törleszteni rajta, amiért a magyarok előzőleg több társát is alapos verésben részesítették.

– Szerencsére nem tartott sokáig a meccs, az első menetben már padlóra küldtem, a másodikban pedig tovább rohamoztam, majd súlyos vérzés miatt leléptették az angol.

Nehezebb mérkőzésre számítottam, de cseppet sem bánom, hogy ilyen jól ment a bunyó – mondta a Naplónak Bernáth István.

Somlai Miklós edző is elégedetten szólt, amikor a tanítványa teljesítményéről kérdeztük.

Pisti nagyon sokat fejlődött az utóbbi fél évben.

Technikailag is szépen csiszolódik, s miután hatalmas győzni akarás munkálkodik benne, ideális tanítványnak tartom – áradozott a tréner, aki elmondta még, hogy megszűnt a kapcsolatuk a DVSC-vel, miután a István a jövőben DTE színeiben versenyez.

A magyar válogatott tagjai számára az angolok elleni mérkőzések – a másodikat Hajdúszoboszlón rendezték, és szintén magyar sikerrel zárult – kiválóan szolgálták a felkészülést az Európai Unió tagországainak bajnokságára, mely a napokban kezdődött meg a lengyelországi Cetniewóban.

A nehézsúlyú Bernáth István mellett Balzsay Károly szövetségi kapitány csapatába természetesen bekerült a két olimpiai kvótát szerzett hajdúsági bunyós is, a hajdúsámsoni Varga Miklós (60 kg) és a DVSC-s Kalucza Norbert (54 kg) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!