haon-sportoldal

2008.06.30. 15:21

Kedden sorsolnak az UEFA-kupában

<p>Meglehetősen mozgalmas hét vár a DVSC-TEVA labdarúgócsapatára, hiszen a héten sorsolnak az UEFA-kupában és a magyar bajnokságban egyaránt. Ezenkívül még edzőmeccset is játszanak a fiúk. <BR /></p>

Kedden derül ki, mely csapattal mérkőzik meg a DVSC-TEVA együttese az UEFA-kupa első selejtezőkörében. A párosításokat a svájci Nyonban 13.30-kor kezdődő sorsoláson készítik el.

Az első mérkőzésre július 17-én kerül sor, a visszavágókat július 31-én rendezik. Szóba jöhető ellenfelek: a grúz FC Zestafoni és Tbiliszi, a liechtensteini FC Vaduz, a fehérorosz MTZ-Ripo Minsk és FC Gomel, az azeri Khazar Lenkoran és Olimpik Baku, az örmény Ararat Jerevan és Banants Jerevan, a kazah Shakhtyor Karaganda és Tobol Kustanai, illetve a San Marinó-i Juvenes Dogana.

Herczeg András, a Loki klubmenedzsere nem titkolta el, hová szeretne utazni. – Egyértelmű, hogy San Marino lenne az ideális megoldás. Viszonyleg közel van, nyugati irányban, és vélhetően a csapat is verhető. Az elmúlt években nem nagyon volt szerencsénk a sorsolásokkor: bízom benne, hogy most ránk mosolyog Fortuna istenasszony – mondta Herczeg András.

De nem csak az UEFA-kupában alakul a program: a magyar bajnokság sorsolását július 3-án, a Magyar Labdarúgó-szövetség székházában tartják meg, ahol kiderül, milyen sorrendben kell megküzdeniük a hazai vetélytársakkal Dombiéknak.

Sérülések

A DVSC focistái egyébiránt egészen szombatig a balmazújvárosi edzőtáborban készülnek, zárásként pedig megmérkőznek a román első osztályú Politechnika Iasi gárdájával.

A két együttes télen már összecsapott egymással, akkor az igen küzdelmes mérkőzésen a románok győztek 2–1-re. A Loki ezúttal visszavághat, de persze nem az eredmény lesz a fontos, ahogy mondani szokás, a mérkőzés a felkészülést szolgálja.

A felkészülést, amelyet a debrecenieknél sérülések nehezítik: Balogh János kapus sajgó keze miatt hiányzik, míg a csatár Kerekes Zsombornak a térdével vannak gondjai.

A keddi sorsolás remélhetőleg némi gyógyír lesz a fájdalmakra...

  • Kispest-Honvéd– DVSC-TEVA Magyar Kupadöntő
  • Loki hírek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!