haon-sportoldal

2008.06.01. 20:09

Győzelem az Európa-válogatott ellen

<p>A kézilabda ünnepén volt kinek és minek tapsolni a Főnix Csarnokban. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Kezigala.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Kézigála 2008.06.01." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_zig_la_2008_06_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kézigála 2008.06.01." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A magyar női kézilabda-válogatott38–32-re nyert az Európa legjobbjaiból összeállított csapat ellen a hazai szövetség fennállásának 75. évfordulójára rendezett debreceni gálán: a Főnix Csarnokban több ezren tapsoltak a hölgyeknek.

 

A Magyarországon elôször pályára lépő Európa-válogatottban az öt világ-, öt Európa-bajnok és három Bajnokok Ligája-győztes mellett három hazai klasszis, Pálinger Katalin, Görbicz Anita valamint a már visszavonult Pádár Ildikó is helyet kapott. Elôbbi kettô a vendégeknél kezdett, aztán csatlakozott a magyar csapathoz.

 

A találkozó elôtt köszöntötték azokat a magyar játékosokat, akiket valaha megválasztottak a világ legjobbjának. Díszoklevelet kapott Kocsis Erzsébet (1995), Radulovics Bojana (2000, 2003), Görbicz Anita (2005) és posztumusz elismerésben részesült a három éve elhunyt Kulcsár Anita (2004), akinek könnyeivel küszködő édesanyja vette át a díjat. A közönség vastapssal tisztelgett a 2005. január 19-én tragikus autóbalesetet szenvedett beállós emléke előtt. A drukkerek elbúcsúztatták a debreceni kedvencet, Szűcs Gabriellát is, aki Romániában folytatja pályafutását.

 

A találkozón tulajdonképpen végig a a hazaiak domináltak (kezdésnek rögtön 3–0 volt), egyre nőtt a különbség, egészen addig, míg a románok volt gyôri légiósa, Gogirla el nem kezdte szórni a gólokat. Így lett 12–7 után 12–11, a szünetben pedig 16–16 volt az állás. A fordulást követően Görbicz immár a magyar együttesben parádézott, egy ízben a saját kilencméteresérôl vette be a francia Valérie Nicolas kapuját.

 

A hajrában a két együttes a közönség maximális kiszolgálására törekedett, és ez sikerült is, látványos gólok révén. Még a kapus Pálinger is betalált, neki ez volt profi pályafutása első gólja: öszességében a vasárnapi gála jó mulatság, de nem férfi munka, hanem a nők ügyességéről tanúskodó, élvezetes program volt.

 

  • A kézilabda ünnepe
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!