haon-sportoldal

2008.05.09. 12:25

Pikáns pünkösdi salakcsata

<p>Debrecen – Salakmotoros csapat Magyar Kupa-döntőt rendeznek pünkösd hétfőjén 15 órától Debrecenben a Gázvezeték utcai salakstadionban a Simon &amp; Wolf SC szervezésében.</p>

A derbin öt gárda, a Simon & Wolf SC, a Hajdú Speedway Club, a Speedway Miskolc, a Gyulai Speedway Club és a Duna House-Luigi Team küzd a végső győzelemért három-három versenyzővel.

A viadal igazi kuriózumnak számít hazánkban, hiszen futamonként a megszokott négy pilóta helyett öt motoros száll harcba a pontokért, de nem csak a megnövelt létszámú starthoz állók miatt garantált az izgalom, hanem azért is, mert az öt alakulat közel azonos erőt képvisel.

Sok éremesélyes

A címvédő Simon & Wolf SC a legjobbjaival száll harcba, azaz Ferjan Matej, Tihanyi Sándor és Tabaka József képviseli a Farkasokat. A tavalyi ezüstérmes Hajdú Speedway Club idén is ki akar tenni magáért, erről tanúskodik az összeállításuk, hiszen a Pawel Miesiac, Rafal Trojanowski, Kovács Roland trió igen ütőképesnek tűnik.

A gyulaiak ereje a nagy visszatérőben, a négyszeres magyar bajnok Nagy Róbertben rejlik, akihez a mindössze 13 esztendős Benkő Roland és a szlovén Maks Gregoric csatlakozik ezen a derbin. A Speedway Miskolnak is minden esélye megvan arra, hogy szép reményeket szövögessen a csapatversenyben, hiszen a Szatmári László, Tomasz Rempala, Molnár Attila trojka mindenképpen éremesélyes lesz Debrecenben.

Az idén életre hívott Duna House-Luigi Team nem titkoltan dobogós reményekkel vág neki a megmérettetésnek, ezért a junior Szilágyi Tamás mellé a lengyel Maciej Kuciapát és a szlovén Izak Santejt szerződtették. A csapatviadalt követően a közelmúltban elhunyt debreceni sportvezető emléke előtt adózva megrendezik a Simon Miklós-emlékfutamot, ahol a legjobb öt motoros méri össze erejét.

A Csillagszóró futamban a start után két kört mennek a pilóták, majd az utolsó versenyző kiesik a küzdelemből. A folytatásban már csak négyen rugaszkodnak neki két körnek, ahol az utolsó újfent búcsúra kényszerül, így a csata legvégén három motoros marad, akik már a dobogós helyekért, illetve a pénzdíjért ülnek motorra.

Adorjánék újra pályán

A versenyeken túl színvonalas programokkal várják a szervezők a közönséget, akik egy „retró-futam” keretein belül újra láthatják a közelmúlt sztárjait, Adorján Zoltánt, Hajdú Zoltánt és Bódi Lászlót, illetve lesz quad- és ralibemutató is. Az eseményre a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be, míg a jegyváltásra kötelezettek „nyomott áron”, 1500 forintért válthatnak belépőt a helyszínen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!