haon-sportoldal

2008.05.16. 13:43

Lunchtime derby Debrecenben

<p>Debrecen – A tévé nagy úr, a Sporttelevízió „parancsára” angol módi szerint "lunchtime derby-t" (ebédidei rangadót) vívnak a labdarúgó NB I. 28. fordulójában.</p>

Szombaton 13 órától az Oláh Gábor utcai stadionban a bajnoki címre aspirúló DVSC-TEVA ellenfele a Fehérvár együttese lesz. A Sport 1 élőben közvetít, a mérkőzés alakulásáról pedig a Hajdú Online is élőben számol be.
A hazaiak számára a feladat egyszerűen megfogalmazható, de nagyon nehéznek ígérkező: győzni, mégpedig minél nagyobb különbséggel.

A helyzet tudniillik az, hogy ha a DVSC is, az MTK is megnyeri az összes hátralévő bajnokiját, akkor pontegyenlőség alakul ki a két csapat között, a versenykiírás értelmében pedig először a győzelmek száma, majd a gólkülönbség rangsorol.

A debreceniek szempontjából jelenleg mínusz egy az állás (59–26, illetve 56–22), tehát nem elég csak győzni a hátralévő bajnokikon, gólparádét is kellene tartani a Fehérvár, a Paks, majd az Újpest ellen.

Az sem a debreceniek esélyeit növeli, hogy a nagy rivális MTK a vérszegény Tatabányával, majd a szintén nem túl acélos REAC-cal találkozik, az utolsó fordulóban pedig játék nélkül kap három pontot 3–0-ás gólkülönbséggel a visszalépett Sopron „ellenfeleként”.
Ki mástól várná a legjobban a gólokat a Loki-tábor, mint Kerekes Zsombortól, akit a Fehérvár elleni bajnoki apropóján esélylatolgatásra kért a Napló.
– Minden meccset meg kell nyernünk!

Ennek szellemében készülünk nap mint nap, profik vagyunk, tudjuk, mi a dolgunk és a kötelességünk.

Bizakodásra adhat okot, hogy az utóbbi időben jól megy a csapatnak, és ha helyzetkihasználásban tovább javulunk, elérhetjük a célunkat, ami nem más, mint a bajnoki cím megvédése.

A Fehérvár jó középcsapat, de különösebben nem foglalkozunk velük, mert mindegy kivel játszunk, nyernünk kell.

Remélem, hogy a szép időben sokan kilátogatnak a mérkőzésre, mert a sok néző, a jó hangulat hazai pályán plusz motivációt jelent – válaszolt a csatár.
– Zúg-e majd a lelátóról a „Zsombi csak egy van!”? – kérdeztük a debreceni közönség egyik legnagyobb kedvencét.
– Szeretném, ha zúgna, de nem ez a fontos, hanem az, hogy a csapat nyerjen, és a csapatot éltessék a szurkolók.

Tudom, hogy egy csatárt a góljai minősítik, de most nem a góllövőlista az elsődleges, hanem a bajnoki tabella.

Annyit ígérhetek a híveinknek, hogy az elsőtől a kilencvenedik percig megyünk majd előre, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy győzzünk és gólokat rúgjunk, lehetőleg minél többet – fogalmazott Kerekes Zsombor, aki vélhetően kezdőként rohamozza majd a fehérvári kaput.
A csapatban eltiltott nincs, Faggyas Milán, Máté Péter és Sándor Tamás műtét után lábadozik, Varga József továbbra is maródi, Éles Szilárd pedig a szerdai Ligakupa-meccsen combhajlító izomhúzódást szenvedett.

Figyelem, itt a Loki-menetrend!

Talán végleg rögzültek a hátralévő DVSC-meccsek pontos időpontjai.

Debrecenben nyerni kell

Székesfehérvár - 1–0-ra kikapott a labdarúgó Ligakupa szuperdöntőjének első meccsén a Loki.    Fehérvár-Loki 2. félidő  2008.05.14.  Fehérvár-DVSC 2008.05.14.

Fehérvár - Loki: élő közvetítés

 

Gőzerővel készül a Loki Bajnok lesz a Loki? A csapat gőzerővel készül az elkövetkező mérkőzésre. Szombaton a Fehérvár gárdájával csap össze a DVSC. Kötelező a győzelem! Kollegánk felkészülés közben kapta lencsevégre a lokis fiúkat. Nézze meg ön is! Edz a Loki csapata 2008.05.13. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!