haon-sportoldal

2008.05.19. 14:26

„Nincs lefutva a bajnokság!”

<p>Debrecen – A véghajrához érkezett a magyar futballidény, s az utolsó filmkockák (egyik) főszereplője a DVSC-TEVA csapata.</p>

A magyar mezőnyben egyedüliként még mindig négy fronton harcoló Loki egy versenyfutásban már célba ért: a DVSC-DEAC megnyerte az NB III. Tisza-csoportját, így ősztől az NB II-ben szerepelhet, vagyis akár a Fradival is összemérheti tudását.

A másik három fronton még tartanak a tétre menő csatározások, igaz, már mindegyik sorozat a végkifejlet határán van: hogy mást ne említsünk, a Ligakupa szuperdöntőjének debreceni visszavágója (az első meccsen: Fehérvár–DVSC 1–0), kedden este 20.45 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai stadionban (a belépés a bérleteseknek ingyenes, a jegyek a B középbe 500, a többi szektorba 700 forintba kerülnek). A Ligakupa-sorozat megnyerése is fontos a Lokinak, ezt Szima Gábor elnök is megerősítette a Naplónak adott nyilatkozatában.

– A Ligakupa egy új, eddig itthon ismeretlen sorozat, amely ezzel együtt véleményem szerint sokáig fenn fog maradni.

Ha 15-20 esztendő múlva a fociszurkolók bekapcsolják a tévét egy ilyen mérkőzés miatt, minden alkalommal hallani fogják, hogy annak idején melyik csapat nyerte az első kupát. Ez a gárda pedig mi akarunk lenni, tehát már csak a presztízsünk miatt is szeretnénk megnyerni ezt a serleget is – mondta Szima Gábor, akivel természetesen a Magyar Kupa-fináléról és a bajnoki véghajráról is beszélgettünk.

– A Magyar Kupa sorsa ebben az évben két mérkőzésen dől el, ez a döntés éppen a mi kezdeményezésünkre született – szögezte le az elnök, aki magyarázatul is szolgált: – Az elmúlt években kétszer is Budapesten, tehát idegenben kellett kupadöntőt játszanunk fővárosi csapatok ellen, mondván, hogy a vidéki stadionok alkalmatlanok egy ilyen meccs megrendezésére – nos, ezt nem éreztük korrektnek, s nemcsak azért, mert mindkétszer vesztettünk. Az idei lebonyolítás igazságosabb, sőt, már eldőlt, hogy így lesz jövőre is – nyilatkozta a Lokiból – eddig – háromszoros bajnokcsapatot „csináló” Szima Gábor, aki a bajnoki cím kapcsán is bizakodó, sőt, kifejezetten határozott álláspontot képvisel.

– Sokan azt mondják, hogy eldőlt a pontvadászat, de ezzel nagyon nem értek egyet: nem úszott el semmi, nincs lefutva a bajnokság! Egyrészt az MTK még bukhat a REAC ellen, másrészt úgy gondolom, hogy akár egy 1-2 gólos MTK-győzelem is belefér a pakliban, ugyanis a Loki képes arra, hogy például az Újpest elleni hazai összecsapáson akár több góllal is nyerjen. Az idegek csatája lesz ez a harc az MTK-val, azt dönt majd, melyik csapat bírja jobban „fejben”. Azt mindenesetre tudni kell, hogy ha nem mi leszünk a bajnokok, akkor azért az őszi szereplésünk okolható: tavasszal ugyanis a legjobbak vagyunk a mezőnyben... – mondta a DVSC első embere, akinek optimizmusa remélhetőleg átragad majd a szurkolókra is, így remek hangulatú találkozókra számíthatunk az idény utolsó meccsein.

Például már a kedd esti Ligakupa-döntőn is...

-Tóth Csaba Zsolt-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!