haon-sportoldal

2008.05.09. 18:45

Debreceni a triatlon Európa-bajnokságon

<p>Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából is igen fontos állomásnak tekinthető a hét végi, lisszaboni felnőtt triatlon Európa-bajnokság, amelyen a Debreceni Sportcentrum két kiválósága, Szabó Zita és Lipták Tamás is rajthoz áll.</p>

Kettejük közül Szabó Zita várhatja nyugodtabban a viadalt, hiszen a tengerentúli Világkupa-futamokon kiválóan teljesített, így ha valami óriási „gigszer” nem történik, szinte biztosan benne lesz a pekingi mezőnyben.

Persze Zita ezúttal is szeretne minél előkelőbb helyen végezni, de legalább ennyire fontos, hogy sérülésmentesen zárja a versenyt.

A másik DSC-s menő, Lipták Tamás óriási harcot vív magyar riválisával, Kuttor Csabával (is) az ötkarikás repülőjegyért, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a két magyar fiú küzül csupán egyikük lehet ott Pekingben.

Lipi az európai ranglista kvóta nélküli nemzeteinek versenyzői között harcolhatja ki az indulási jogot, persze csak akkor, ha a Világkupa-futamokon elért pontokra aspiráló Kuttor nem jutna ki Pekingbe.

Mivel mindkét sportoló rajthoz áll Portugáliában, ezért roppant érdekesnek ígérkezik, melyikük hogy szerepel, ráadásul elsősorban nem is egymásra kell figyelniük, hanem a ranglistákon riválisoknak számító versenyzőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!