haon-sportoldal

2008.05.09. 21:43

Bajnokavatás Debrecenben?!

<p>Debrecen – Az eredmények kedvező alakulása esetén akár már szombaton este bajnoki címet ünnepelhet a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület (DEKE) NB I. B csoportos férfi kosárlabdacsapata és a sportág helyi rajongótábora.</p>

A másodosztályú pontvadászat rájátszásának utolsó előtti fordulójában, szombaton, 18 órától rendezik meg az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban a DEKE–SMAFC összecsapást, míg ezzel egyidőben a fővárosban Óbudai Kaszások–Veszprémi Egyetem mérkőzést játszanak.

Mivel a listavezető DEKE egy győzelemmel számlál többet, mint a nagy rivális, második helyen álló veszprémi legénység, ezért amennyiben a Walke-tanítványok legyőzik a soproniakat, és eközben a Kaszások is diadalmaskodik a bakonyiak felett, úgy hazai pályán ünnepelheti meg a bajnoki aranyérmet, és az ezzel együtt járó feljutást a hajdúsági kompánia.

Amennyiben a DEKE nyer, és ugyanezt teszi a Veszprém is, akkor pedig az utolsó fordulóra marad a döntés, mégpedig egy nem akármilyennek ígérkező Veszprém–DEKE meccsel. Azokat az eseteket most ne taglaljuk, hogy mi történik akkor, ha Ádám Béláéknak nem sikerülne kétvállra fektetniük a soproniakat...

Egy ilyen helyzetben talán minden korábbinál nagyobb szüksége van a fiúknak a cívisvárosi sportbarátokra, éppen ezért a DEKE klubvezetése úgy döntött, a szombati bajnokit ingyen tekinthetik meg a kilátogatók, akik a mérkőzés szünetében köszönthetik az országos B csoportos U-20-as bajnokságban első helyezést elért, Váczi Péter vezette DEKE-gárdát is.

És hogy mit várnak a nem mindennapi találkozótól a DEKE játékosai? Nos, álljon itt két vélemény, az egyik a legtapasztaltabb játékosnak számító Ádám Béláé, a másik pedig a roppant tehetséges fiatal irányítóé, Erdei Ádámé. Az ifjú irányító elismeri, hogy fizikailag és mentálisan is elfáradt a csapat a hajrára, ám egybecseng a véleménye rutinos társáéval: amikorra kell, összeszedik magukat.

Ádi szerint az idegenbeli vereségek több lehetséges oka közül az egyik éppen az, hogy nem „oroszlánbarlangokba”, hanem, élettelen, üres csarnokokba mentek, magyarán itthon is sokat dobna a játékukon a szép számú szurkolósereg.

Béla ugyanakkor ígéri, hogy annyi pluszt fog adni társainak a pályán, amennyit csak tud, és a Sopron ellen az első perctől kezdve úgy kosaraznak majd, hogy az ellenfél esélyt se érezzen a nyerésre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!