haon-sportoldal

2008.04.18. 09:48

Vérbeli rangadó következik

<p>Debrecen - A Soproni Liga 24. fordulójában a DVSC-TEVA a Nyíregyháza Spartacust látja vendégül szombaton 15 órától az Oláh Gábor utcai stadionban, a találkozót a Hajdú Online (www.haon.hu) és a Sport 2 élőben közvetíti.</p>

A mérkőzés előtt a Loki 45 ponttal a negyedik helyen áll (már csak 3 pont a különbség a listavezető MTK-val szemben), míg a Szpari 32 egységgel a 9. helyen található a tabellán.

Tudják, mi a tét

Ami a fővárosiaknak a Fradi–Újpest, az a keleti régióban a Loki–Szapri, azaz több mint egy egyszerű labdarúgó-mérkőzés, maga a becsületbeli ügy. Teljesen mindegy, a csapatok milyen formában voltak eddig, ezen a rangadón csakis egy számít: legyőzni az ősi riválist!

A szomszéd várak szurkolótáborai már biztosan nagyon készülnek a derbire, de a Napló arra volt kíváncsi, vajon a debreceni öltözőben a fiatal játékosok, illetve az idegenlégiósok tisztában vannak-e a meccs fontosságával? – Próbáltuk személyes beszélgetésekkel rávezetni ezeket a játékosokat arra, hogy mit jelent számunkra ez a rangadó, nagyon bízom benne, hogy átérzik a csata súlyát.

Jelenlegi helyzetünkben minden meccs nagyon fontos, de az a párosítás igazán pikáns, itt csakis a győzelem számít. Aki debreceni, tudja miről beszélek, remélem, a játékosok is ennek tudatában lépnek pályára – válaszolt a felvetésre Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere, majd kitért arra, mi várható a derbin.

– Biztos vagyok benne, hogy a nyírségiek a védekezésre helyezik a hangsúlyt, hiszen ebben nagyon jók, ezt tanúsítja, hogy kevés gólt kaptak eddig ebben a bajnokságban.

Nekünk kell irányítanunk a játékot és fontos lesz, hogy az utolsó passzoknál és a helyzeteknél jó döntéseket hozzunk. Nagyon kemény ütközet lesz, de csakis a győzelem megszerzésében gondolkozunk.
Herczeg András a csapatot illetően elárulta, Sándor Tamásra, Dragan Vukmirra, Faggyas Milánra és Viniciusra sérülés miatt nem számíthat, így ők biztosan nem lépnek pályára. Nem lesz a keretben Aco Sztojkov sem, akinek meghiusúltak a tervei azzal kapcsolatban, hogy Kínába szerződik, a napokban visszatért Debrecenbe és tovább folytatja a munkát a bajnokcsapatnál.

Annak ellenére, hogy Leandro egész héten betegséggel küszködött, a szakmai stáb bízik benne, hogy számíthatnak Leóra a szombati rangadón.

Garantált hangulat
– A pályán már nincsenek meg azok az ellentétek, amelyek a szurkolók között fennmaradtak. Kicserélődött a Szpari, alig van nyíregyházi játékos, és sok külföldi található a keretben.

A fél csapatot nem is ismerem, régen bezzeg szinte mindent tudtunk egymásról. Annak idején nem csak a drukkerek, de a debreceni és az ősnyíregyházi labdarúgók között is megvolt az ellentét a pályán belül. Persze ebből most nem csinálunk problémát, a szurkolók biztos jó hangulatot teremtenek majd a stadionban.

Szikrázó mérkőzés lesz, mert a vendégek sem adják olcsón a bőrüket – vélekedett a Loki középpályása a klub honlapján. Kicsi azt is elmondta, nemrég épült fel sérüléséből, újra a csapattal edz, ugyanis eddig egyedül, illetve Dankó Mihály rehabilitációs edzővel készült.

Fontos tudnivalók
A Soproni Liga 24. fordulójának keleti rangadójával kapcsolatban a DVSC illetékesei több fontos információt akarnak megosztani a szurkolókkal. A rendezők kérik a Loki-híveket, hogy a 15 órakor kezdődő találkozó előtt legalább másfél órával foglalják el helyüket a lelátón, mert a szigorított beléptetés időt vesz igénybe, lassítja a bejutást a stadionba.

 A drukkereknek fel kell készülniük arra, hogy szombaton 12 és 16 óra között forgalomkorlátozás lesz az Oláh Gábor utca, Nagyerdei körút és Ady Endre sugárút közötti részén, ahová mindkét irányból behajtani tilos, kivéve a külön engedéllyel érkezőket.

A DVSC Futball Szervező Zrt. vezetősége ezúton is tisztelettel kéri a szurkolókat a sportszerű biztatásra, az ellenfél és a játékvezetők sértegetésének mellőzésére, ugyanis az MLSZ egy esetleges rendbontás miatt (ugyanúgy, ahogy az MTK elleni meccset követően is) büntetni fogja a debreceni bajnokcsapatot. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szombati csatára már kaphatók jegyek elővételben a Loki három ajándékboltjában, a Tescóban, a Plazában és a Malomparkban, valamint a stadion pénztárainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!