haon-sportoldal

2008.04.10. 15:46

Világbajnokság lehet a Főnixben

<p>A Magyar Kézilabda Szövetség megpályázta a 2011-es férfi kézilabda világbajnokság megrendezésének jogát. Amennyiben az illetékesek a magyar pályázatnak adnak zöld utat, akkor az egyik lehetséges versenyhelyszín Debrecen lenne.</p>

Ennek okán csütörtökön előzetes helyszíni szemlére városunkba érkezett a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) képviseletében Alexander Kozsukov, akit a cívisváros részéről Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója és Makray Balázs, a Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője látta vendégül, míg a honi szövetséget Rudas Eszter képviselte.

A bejáráson elhangozott, Magyarországon kívül Spanyolország, Görögország, Csehország, Svédország és Dánia pályázik a világverseny megrendezésére. Amennyiben hazánk rendezheti a seregszemlét, akkor Debrecen mellett Szombathely, Veszprém, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, illetve két fővárosi létesítmény, a Papp László Aréna és a Syma Csarnok ad otthont a világbajnokságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!