haon-sportoldal

2008.04.07. 17:32

Szabó Zita: egyre közelebb a célhoz

<p>New Plymouth – Az egy héttel ezelőtti teljesítményére is rátett egy lapáttal az új-zálandi olimpiai kvalifikációs viadalon Szabó Zita, a Debreceni Sportcentrum kiváló versenyzője, aki ezzel leheletnyi közelségbe került a pekingi részvételhez.</p>

Az ausztrál futamhoz kísértetiesen hasonló erősségű – magyarul bombaerős – mezőnyben remekelt a debreceni triatlonista, mégpedig úgy, hogy ezúttal az utolsó próbában, a futásban alkotta a legnagyobbat.

Zita a világranglista 38. helyéről kezdte az idei Világkupa-sorozatot, ám az ausztráliai 29., és a mostani 22. helyezésével biztosan előrébb kerül. Amennyiben a soron következő, a hétvégi japán erőpróbán is hasonló pozíciót sikerül elcsípnie, úgy gyakorlatilag már most olimpiai résztvevőnek érezheti magát, igaz, a kvalifikációs sorozat majd csak június elején zárul.

Zita legutóbbi teljesítményéről Papp Zsolt, a DSC triatlon-szakágának vezetője a következőket nyilatkozta a Naplónak:

– Kiválónak mondható a helyezés, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az úszása ezúttal nem a legjobban sikerült Zitának.

A kerékpározásban és a futásban azonban nagyon odatette magát, így az erős mezőnyben egyre előrébb araszolt. Nem szeretném elkiabálni, de úgy tűnik, most már egyre komolyabban foglalkozhatunk Pekinggel – vélekedett az elismert szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!