haon-sportoldal

2008.04.26. 10:51

Pesten várják a Bányászok a Lokit

<p>A Soproni Liga 25. fordulójában szombaton 19 órától rendezik a Tatabánya–DVSC-TEVA összecsapást, ami több szempontból is eltér a megszokott bajnokiktól, hiszen bár a Bányász a pályaválasztó, mégis Budapesten játsszák a meccset.</p>

Ráadásul zárt kapuk mögött küzdenek a felek a bajnoki pontokért. Viszont jó hír, hogy a találkozót a Hajdú Online-on (www.haon.hu) élőben követhetik figyelemmel a szurkolók.

Figyelni kell

Mint ismert, a Tatabánya nem fogadhatja saját pályáján az ellenfeleit, mivel nem rendelkeznek villanyvilágítással, ezért az egyesület még a tavaszi szezon előtt a Szőnyi úti stadiont választotta ideiglenes otthonnak, ám a rendőrség rendszerint csak zártkapus mérkőzéseket engedélyez ezen a pályán s így lesz a Loki elleni meccsen is, azaz nézők nélkül rendezik az összecsapást.

A Tatabánya az utolsó előtti helyen szerénykedik a bajnokságban, ráadásul nem nevezett a következő idény élvonalbeli küzdelemsorozatába, így biztosan búcsúzik a szezon végén az NB I-től.

 – Nem szabad arról beszélnünk, hogy a tabellán hol áll szombati ellenfelünk. Diósgyőrben is majdnem meglepetést okoztak, 2–2 kettőt játszottak, és akik látták a mérkőzést, azt mondták, nagyon kulturált csapat benyomását keltették. A siófoki Ligakupa-meccsen mondták is nekünk, hogy ez bizony már egy más Tatabánya.

Új felfogásban játszanak, összeszokott lett a gárda, ezért nagyon oda kell figyelnünk, keményen készülnünk, és koncentráltan játszanunk, mert veszélyes ellenfelek lehetnek – nyilatkozta Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere a gárda honlapján, majd a Naplónak elárulta, kik azok, akikre nem számíthat a hétvégi fordulóban.

– Az eddigi maródiakhoz, azaz Sándor Tamáshoz, Dragan Vumkirhoz, Faggyas Milánhoz és Viniciushoz csatlakozott Máté Péter is, aki súlyos sérülést szenvedett Siófokon.

A hiányzók ellenére is csakis egy cél lebeg a szemünk előtt: legyőzni a Tatabányát – mondta határozottan a debreceni mester.

Nem érdemes leírni

A hétvégi találkozó Dorge Kouemaha számára több egy egyszerű meccsnél, hiszen Tatabányáról érkezett a cívisvárosba.

– Szombaton egykori csapattársaim ellen bizonyíthatok. Szerettem Tatabányán játszani és több volt csapattársammal még most is tartom a kapcsolatot. Jelenleg a Loki játékosa vagyok és a debreceni sikerekért küzdök. A szombati találkozón pedig minél több gólt szeretnék rúgni, hogy mindenki számára bizonyítsam: nem érdemes leírni – mondta határozottan Koma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!