haon-sportoldal

2008.04.07. 14:00

Ez csúnya munka volt, fiúk!

<p>Sopron – Gyakorlatilag teljesen esélytelen volt első idegenbeli rájátszásos mérkőzésén, a SMAFC otthonában a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület (DEKE) így a nagy rivális Veszprém közelebb került a férfi kosárlabda NB I/B-ben.</p>

A meccsen a SMAFC minden számottevő játékelemben felülmúlta a debreceni társulatot, amelyet ezúttal Fortuna sem fogadott kegyeibe, hiszen a Sopronba vezető amúgy sem rövid buszút egy műszaki hiba miatt órákkal hosszabodott meg, így a fiúk éppen csak beestek a sportcsarnokba, már dobták is fel a labdát.

Ezzel együtt csapnivaló, egy éllovashoz egyáltalán nem méltó produkciót nyújtott a DEKE, az pedig külön bosszúsággal töltötte el Walke Károly vezetőedzőt, hogy az ellenfélből az a játékos, akiből külön is készültek – nevezetesen Csaplár-Nagy Arnold – kedvére fickándozhatott.

A bírók ugyanolyan gyatrák voltak, mint a hajdúsági együttes, igaz, idegenben ehhez hasonló felfogásra készülhet máshol is a cívisvárosi csapat. Tóth Gáborék sok büntetőt kihagytak, azon kívül gyengén lepattanóztak, összességében csődöt mondtak.

Ez a produkció reméhetőleg azonban csak kisiklás volt, mindenesetre pénteken, a legnagyobb riválisnak tartott Veszprémi Egyetem ellen ennél sokkal több kell a sikerhez.

Pillanatnyilag két győzelemnyi előnye van a hajdúságiaknak, és mivel már csak hat forduló van vissza a bajnokságból, ezért a pénteki csata amolyan élet-halál meccsnek tekinthető.
Walke Károly: – Esélytelenek voltunk! Az okokra választ keresünk, de most már a pénteki, Veszprém elleni hazai rangadóra kell készülnünk.

A tények.
SMAFC–DEKE 83–64 (20–17, 25–12, 24–19, 14–16).
DEKE: Erdei 17/6, Ádám, Tóth 11/3, Gócs 2, Kennerly 17. Csere: Kovács I. 9, Gorácz 2, Lefler 2, Varró 4, Takács D. Edző: Walke Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!