haon-sportoldal

2008.04.20. 19:23

DEKE-vereség Kaposváron

<p>Csak saját magukat okolhatják a Walke-tanítványok a vereségért.</p>

Kaposvár (HBN) – Ismét kibabrált a kaposvári Meló-Diák együttese a DEKE csapatával, hiszen a somogyiak hazai környezetben is legyőzték a feljutásra aspiráló hajdúságiakat. Az NB I. B csoport listavezetőjének így két győzelemnyire csökkent előnye a nagy rivális Veszprémmel szemben.

Tényboksz

Meló-Diák–DEKE 72–63 (22–16, 8–14, 20–16, 22–17).

DEKE: Erdei 4, Ádám 2, Tóth G. 12/3, TAKÁCS D. 22/6, KENNERLY 22. Csere: Becsky, Varró, Gócs 1, Kovács I. Edző: Walke Károly.

A rájátszás debreceni meccsén is a kaposváriakdiadalmaskodtak a pályán, ám mivel a kötelezőnél kevesebb játékost szerepeltettek a jegyzőkönyvben, ezért az MKOSZ versenybizottsága 20–0-val a debreceniek javára igazolta a találkozót.
Nos, a “visszavágón” megint Filipovicsék örülhettek, akik ezen az összecsapáson nem domináltak annyira, mint a Hajdúságban, ám éltek a vendégek által felkínált eséllyel.

A DEKE alakulatából ugyanis a két középjátékos, Joe Kennerly és Takács Dániel kivételével mindenki valós tudása alatt teljesített. Tóth Gáborék gyatrán dobtak a mezőnyből, ráadásul rengeteg labdát adtak el. Ezúttal tehát nem a kivételesen kosarazó ellenfél volt a legnagyobb akadály a cívisvárosiak előtt, hanem a saját magunk esendősége, rossz formája.
A következő fordulóban, április 25-én a Sárvár vendége lesz a DEKE alakulata.
Walke Károly: – Komoly lehetőséget szalasztottunk el, mert egy nyerhető meccsen vesztettünk végül. Megyünk tovább, ám úgy vélem, a Sárvár és a Nagykanizsa, és főleg a Veszprém ellen még nehezebb dolgunk lesz idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!