haon-sportoldal

2008.04.04. 11:46

A lehető legerősebb ellenféllel kezdenek

<p>A holtidény és a felkészülési időszak után eljött a bizonyítás ideje a Debrecen Honvéd Gladiators amerikai-focistái számára, hiszen a hét végén rajtol az idei bajnoki szezon. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Amerikaifoci.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A négy bajnoki ezüstéremmel rendelkező cívisvárosi gárdának igen nagy falat jutott kezdésként, hiszen hazánk vitathatatlanul legjobb csapatával, a Budapest Wolves gárdájával találkoznak a nyitányon. A rangadót hazai környezetben vívják a Gladiátorok, hiszen vasárnap 15 órától a Nagyerdei stadionban csapnak össze a felek.

Változások

A debreceni alakulat az elmúlt évhez képest igencsak kicserélődött, hiszen a tavalyi garnitúrából 18-an hiányoznak, viszont vérfrissítés is történt, ennek köszönhetően 40 hadra fogható Gladiátor várja a bajnokság kezdetét.

A gárda edzőmérkőzéssel is készült a bajnokságra, Urgyán Dávidék a Szolnok Soldiers-szel teszteltek és biztató lehet a jövőre nézve, hogy ezen a felkészülési találkozón a Debrecen bizonyult jobbnak.

Sajnos negatív hozadéka is volt a meccsnek, ugyanis megsérült a Gladiátorok elsőszámú irányítója, aki egész idényre kidőlt a sorból.

Kezdődik!

Az idei pontvadászat minden idők legerősebb magyar bajnoksága lesz (tartják a szakértők), és nem csak azért, mert a Farkasok első csapata is ebben a sorozatban indul, hanem azért, mert a többi csapat sokat fejlődött, erősödött az elmúlt években.

A bajnoki kiírás értelmében az alapszakasz során a Wolves mellett a Budapest Cowboys, a Budapest Titans, a Nagykanizsa Demons és a Szolnok Soldiers lesz a hajdúsági amerikai-futballcsapat ellenfele, azaz öt mérkőzést játszanak, amiből hármat hazai környezetben vívnak meg Karim Trabelsi tanítványai. A csoportküzdelmek során eldől, a Debrecen jogot szerez-e a rájátszásra, amit a csapat vezetői mindenképpen célként tűztek ki a gárda elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!