haon-sportoldal

2008.03.25. 14:10

Tőzsér Sándor utazhat Tamperébe

<p>Debrecen - Április elején a felnőtt Európa-bajnokságon bizonyíthat a kiváló hajdúsági birkózó.</p>

Noha csak a harmadik helyet szerezte meg a Debreceni Sportcentrum kiváló birkózója, Tőzsér Sándor a szombathelyi szabadfogású válogató versenyen, ám mivel legnagyobb riválisát, Wöller Ákost legyőzte, így kivívta a felnőtt Európa-bajnokságon való indulás jogát. A kontinensviadalt április 1-6. között a finnországi Tamperében rendezik meg.

A 66 kg-ban versenyző Tőzsérnek azzal a Wöller Ákossal kellett harcba szállnia a 66 kilogrammos súlycsoport Európa-bajnoki repülőjegyéért, aki néhány héttel korábban, Kazincbarcikán megnyerte az országos bajnokságot.

Akkor a két fiú nem ütközhetett meg egymással, ráadásul az idén még egyszer sem kerültek szembe versenykörülmények között. Gulyás István szövetségi kapitány úgy döntött, a két remek harcos közül az utazhat Tamperébe, aki megnyeri kettejük csatáját a szombathelyi válogatón.

Mivel Tőzsér Sándornak sikerült ezt véghezvinnie, így ő képviselheti Magyarországot, Debrecent és a Debreceni-Sportcentrumot az Európa-bajnokságon. A második válogatón egyébként a 66 kg-os súlycsoportban Wöller Ákos testvére, Gergő diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!