haon-sportoldal

2008.03.09. 19:14

Rendkívül fontos meccs!

<p>Debrecen – Első hallásra (olvasásra) talán kissé furcsának a tűnik a DVSC-TEVA–Siófok párosítás kapcsán rendkívül fontos mérkőzést emlegetni, de tény: a hétfőn 18 órakor kezdődő Loki–Siófok találkozó (tudósítás a Hajdú Online-on és a Sport 2-n) tétje a labdarúgó NB I. élmezőnyének őrült összesűrűsödése és az MTK Újpest elleni győzelme miatt tényleg óriási – főleg a DVSC számára.</p>

Amennyiben a debreceniek nem tudnak nyerni, akkor helyezésben és pontszámban is jelentős hátrányba kerülnek listavezetővel szemben, ha viszont nyernek, ismét az MTK első számú üldözőinek vallhatják magukat. Az elmúlt fordulóban elszenvedett győri vereséget talán feledtette a Ligakupában aratott fölényes, Újpesten elért győzelem, ám a Ligakupa „egy másik kávéház”: az NB I-ben mégis csak bajnoki pontokra és végső soron a bajnoki címre, nem babra megy a játék.

Tisztában van ezzel Herczeg András klubmenedzser is, aki a klub honlapján így nyilatkozott: – Hazai pályán csak egy célunk lehet: a győzelem. Mi mindig a siker érdekében harcolunk, csak nem mindig jön ki a lépés: ám arra törekszünk, hogy folyamatosan jó legyen a teljesítményünk.

Biztos vagyok benne, hogy egy zárt, masszív ellenfél lesz a Siófok. A kontráikra majd nagyon kell figyelni. A tavaszi első fordulóban hiába kaptak ki 3–0-ra a Szusza-stadionban, veszélyes ellentámadásokat tudtak vezetni. Nekünk ezt meg kell hiúsítanunk, minél több helyzetet kell kialakítanunk, és persze gólokat lőnünk – mondta Herczeg András.

A debreceni gárda tehát győzelemre készül: a negyedik bajnoki cím megszerzésének tekintetében ezenkívül nincs is túl sok választása. És ez valóban fontos...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!