haon-sportoldal

2008.03.05. 15:29

Püspökladányban a válogatott

<p>Püspökladány - A junior világbajnoki selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott március 10-től Püspökladányban edzőtáborozik, ahol kétszer megmérkőzik Románia csapatával is.</p>

A magyar nemzeti csapat összetartásának utolsó két napján, 12-én szerdán 18 órától és 13-án, csütörtökön 11 órától játssza a felkészülési mérkőzéseket a román nemzeti csapattal – tudatta a média képviselőivel Oláh Sándor, a Megyei Kézilabda-szövetség elnöke, az Aktív Sportközpontban megtartott sajtótájékoztatón.

A Róth Kálmán által irányított gárdának az elsődleges célja a március 20-23 között Izlandon megrendezendő selejetezőn kiharcolni a világbajnokságon való indulást, ezért Izlandot, Szerbiát és Írországot kell legyőzniük a mieinknek.

De a magyar szakvezetés már a jövőbe tekint, ugyanis 2009-ben hazánk rendezi a junior Európa-bajnokságot, ennek megfelelően válogatta össze alakulatát Róth Kálmán.

A vb-kvalifikációra készülő csapatban két debreceni játékos is helyet kapott, Hornyák Dóra és Kovács Adrienn, ám utóbbi még nem épült fel teljesen a bokasérüléséből, így az átlövő nem tud pályára lépni Püspökladányban a románok ellen.

A magyar válogatott keret:

Kapusok: Futaki Hajnalka (Békéscsaba), Koszó Andrea (Vasas) Végh Vivienn (Pécs).
Mezőnyjátékosok: Tamás Krisztina (Dunaferr), Kolos Dorottya (Vasas), Kisfaludy Anett (Győr), Drávai Gyöngyi (Győr), Deáki Dóra (Győr), Hornyák Dóra (DVSC-Aquaticum), Kovasics Anikó (Győr), Szögi Tímea (Békéscsaba), Mayer Szabina (Székésfehérvár) Danyi Ágnes (Pécs), Szölösi Patricia (Győr), Gertsmár Szilvia (Vác), Kovács Adrienn (DVSC-Aquaticum).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!