haon-sportoldal

2008.03.07. 20:39

Kiszenvedett győzelem a Fáy utcában

<p>Budapest - A női élvonalbeli kézilabda bajnokság 16. fordulójában a DVSC-Aquaticum a fővárosban, az utolsó előtti helyezett, Vasas vendégeként lépett pályára.</p>

Adok, kapok

A Loki volt a derbi esélyese, ennek ellenére az első játékrészben a debreceniek nem tudták az nyújtani, amit a szurkolók elvártak tőlük, hiszen rengeteg hibával játszottak a hajdúságiak, így a helyszínen lévőknek az sem okozott meglepetést, hogy nem egyszer a Vasas volt lépéselőnyben.

A Skaliczky-tanítványok főként védekezésben maradtak el a remélt produkciótól. Az utolsó percben végül Szűcs Gabriella találatára nem volt válaszuk a hazaiaknak, így a Loki egygólos előnnyel (14–15) tért pihenőre a szünetben.

Izgalmas hajrá

A második félidőt jól kezdte a Loki, ám jött egy rövidzárlat, zsinórban három gólt lőttek a piros-kékek és újra döntetlen lett az állás. Szerencsére Ruta Latakaite és Tóth Erzsébet szíve a helyén volt, amit gólokkal bizonyítottak, ezáltal újra meglépett üldözőjétel a cívisvárosi alakulat.

Lényegében a kétgólos debreceni fór állandósult, még annak ellenére is, hogy hibákból bőven akadt a második félórában is. Viszont a hajrá „meleg lett”, másfél perccel a vége előtt már csak egyetlen találat választotta el a csapatokat egymástól.

A végkifejletre rányomta a bélyegét a nagy tét, több gól már nem született, így a DVSC-Aquaticum gárdája egygólos, 22–21-es győzelmet aratott a Vasas felett. Bár a Lokomotív nem úgy robogott, ahogy azt vártuk, de a legfontosabb célt elérték a lányok: megszerezték a győzelemet.

Most az olimpiai kvalifikációs torna miatt hosszabb szünet következik a bajnokságban, a Loki legközelebb április 3-án lép pályára tétmérkőzésen, akkor Nagy Ivették a Ferencvárost fogadják bajnoki meccsen a Hódosban.

Mesterszemmel

Papp György: – Nem érdemeltünk vereséget, úgy gondolom, a csapatom mindent megtett azért, hogy legalább az egyik pontot megszerezze. Sajnos a döntő pillanatok nem a mieink voltak.
Skaliczky László: – Ellentétes félidőt produkáltunk, az első játékrészben támadásban, míg a folytatásban védekezésben voltunk jobbak. Többször is közel álltunk ahhoz, hogy az általam várt 4-5 gólos sikert elérjük, ám a döntő pillanatokban érthetetlen hibákat vétettünk, és így a végén örülhettünk az egygólos győzelemnek.

Tények

Vasas–DVSC-Aquaticum 21–22 (14–15)
Fáy u., 600 néző. Vezette: Medve, Tóth I.
Vasas: Guiu – KOVÁCS B. 4, STERBIK A. 3, Kupricsenkova 2, Gaál A. 2, Pollaková 2, LŐW A. 5. Cs: Tóth Zs. (kapus), Szalontai, Szeberényi 1, Ferencz, Kolos, Balog B. 2 (2), Gorova. Edző: Papp György.
DVSC-Aquaticum: Triffa – Csáki 1, Latakaite 2, SZŰCS G. 7, SZABÓ V. 4, Tóth E. 2, NAGY I. 3. Cs: Kiss É. (kapus), Benyáts 3 (1), Micsics, Stuparicová. Szakmai igazgató: Skaliczky László.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–1. 6. p.: 3–4. 18. p.: 10–10. 36. p.: 14–17. 40. p.: 17–17. 55. p.: 20–22
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!