haon-sportoldal

2008.03.22. 17:41

Elszalasztott lehetőség

<p>Debrecen - A várt előzés elmaradt, sőt kellemetlen vereséget szenvedett a Loki hazai pályán. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_TEVA___MTK_2008_03_22_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="DVSC-TEVA - MTK 2008.03.22." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/dvsc_mtk.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A Soproni Liga csúcsrangadóján a bajnoki címvédő, nem mellesleg a tabella második helyén álló DVSC-TEVA gárdája az egy pont előnnyel listavezető MTK csapatát fogadta az Oláh Gábor utcai stadionban. A „foci-matek” egyértelmű volt, hazai siker estén helycsere áll be a táblázat élén. A találkozó előtt mindkét fél szakvezetője,

Herczeg András és Garami József hangsúlyozta, nagyon fontos az összecsapás a bajnoki címért folyó harcban, ám messze még a küzdelemsorozat vége. A meccset megelőzően a közelmúltban elhunyt debreceni sportvezető, Simon Miklós emléke előtt adóztak a jelenlévők.

Helyzetek helyett lövések

Egész nap esett az eső Debrecenben, a meccs kezdete előtt két órával elállt az égi áldás, ám közvetlenül a mérkőzés előtt újra elkezdett szakadni, így igen mély, felázott pálya fogadta a mérkőző feleket. A kezdősípszót követően a Loki nekiugrott a vendégeknek, ám a debreceni nyomás mindössze 10 percig tartott, ezután az MTK vette át a játék irányítását. A fővárosiak bátran cseleztek és többpasszos támadásokkal haladtak előre, ám veszélyes helyzetig nem jutottak Kantáék. Mindkét gárda főként távoli lövésekkel operált, amiben a DVSC járt előrébb, hiszen Sándorék több próbálkozása is kapura tartott, ám Végh Zoltán eszén nem tudtak túljárni a tiszta pirosban játszó cívisvárosiak. Félórányi játékot követően újra Herczeg András tanítványai domináltak, de hiába játszottak jobban, ez csak meddő fölénynek bizonyult. Az első játékrész úgy zárult le, hogy igazán nagy, kidolgozott ziccert nem tudtak kialakítani a gárdák, viszont az iramra egyáltalán nem lehetett panasz.

Ötlettelenül

A szünet után nem azt kapták a Loki-hívők kedvenceiktől, amit vártak. Sándor Tamás nélkül kezdte a második félidőt a DVSC, mivel a hazaiak csapatkapitánya vírusos betegség miatt több edzést is kihagyott a héten, fizikailag elkészült az erejével az első játékrészt követően, nem tudta vállalni a folytatást. Mint utóbb kiderült, a tar klasszis hiányában irányító nélkül maradt a Debrecen, ami abban mutatkozott meg, hogy ötlettelenné vált a Loki játéka. Elképzelés nélkül mentek előreHerczeg András tanítványai, ellenben az MTK játékosaival, akik az idő előrehaladtával egyre veszélyesebb támadásokat vezettek Polekszics kapuja irányába. Végül a hajrában döntötték el a meccset a fővárosiak, Pál András remek kiugrását, illetve Pollák lövését követően kétszer is katapultált a debreceni hálóőr, így kialakult a 2-0-ás vendégsiker. A második félidőben nyújtott jobb támadójátékának köszönhetően az MTK megérdemelten vitte el a 3 bajnoki pontot Debrecenből, s ezzel négy pontra növelte előnyét a bajnoki címvédővel szemben.

Tények
DVSC-TEVA–MTK 0-2 (0-0)
Debrecen, 5000 néző. Vezette: Kassai (Vámos, Ortó)
DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth, Mészáros (Komlósi 16.), Máté, Takács – Dombi, Kiss, Sándor (Leandro 46.), Czvitkovics – Kouemaha, Kerekes (Sztojkov 72.)
MTK: Végh – Horváth L., Lambulics, Pintér, Pollák – Kulcsár, Zsidai, Pátkai (Szabó Á. 92.), Hrepka (Pál 74.) - Kanta, Urbán (Kecskés 87.)
Gólszerzők: Pál (78.), Pollák (88.)
Sárga lap: Dombi (77.), Czvitkovics (90.)
Kiállítás: Takács (86.).  

- Boros Norbert -


  • Csakis együtt sikerülhet!
  • DVSC-TEVA - MTK élő közvetítés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!