haon-sportoldal

2008.03.13. 13:22

DEKE: itt a javítási lehetőség

<p>Debrecen – A múlt heti, kaposvári Meló-Diák ellen a pályán elért vereséget szeretné minél hamarabb feledtetni DEKE gárdája, mely pénteken 18 órától a Sárvárt fogadja férif kosárlabda NB I/B-ben.</p>

A rájátszás második körében csap össze a két társaság, és mivel úgy tűnik, a zöld asztalnál megkapják a kaposváriak ellen a pályán hagyott pontokat a debreceniek, így a sárváriak ellen a hibátlan mérlegük megőrzése a cél.

A vendégek az alapszakasz Nyugati-csoportjában a negyedik helyen végeztek – tíz győzelem, nyolc vereség mutatóval –, míg a rájátszásban pillanatnyilag a hatodik helyen tanyáznak. Legutóbb nem léptek pályára, így számukra ez lesz az első ütközet a rájátszásban.
A hazaiak nem lehetnek éppen büszkék az első fordulóban, a kaposvári Meló-Diák ellen nyújtott produkciójukra – egynémely játékos hozzáállása mindennek volot nevezhető, csak profinak nem –, így most kettőzött akarással várják a pénteki csatát.

A 18 órától, az Oláh Gábor utca sportcsarnokban rendezendő ütközetnek egyértelműen a Walke Károly irányította DEKE a favoritja, ám ezúttal már nemcsak a győzelem, hanem a hívek kiengesztelése is a célja az egyetemistáknak.
– Nem a tervek szerint kezdtük a rájátszást, így jócskán van bennem hiányérzet, de bízom benne, hogy ezúttal sokkal többet mutatunk a valós tudásunkból – nyilatkozta a Naplónak Walke Károly.

– Csakis a győzelem lehet az elfogadható számunkra, még egy botlást már nem engedhetünk meg magunknak. Úgy tűnik, a korábban sérüléssel és betegséggel bajlódó játékosaink meggyógyultak – ezt azt jelenti, hogy várhatóan Joe Kennerly-re is számíthatok –, így a lehető legerősebb kerettel vehetjük fel a harcot. Ellenfelünk meglehetősen rapszódikusan teljesített eddig, és igazából hazai környezetben számítanak veszélyesnek.
Amennyiben a két legveszélyesebb játékosukat, Koma Dánielt és Henrik Istvánt ki tudjuk kapcsolni, úgy szinte biztosan nyert ügyünk lesz.
A DEKE vezetősége reméli, hogy a legutóbbi kudarc nem szegte kedvét a drukkereknek, akik buzdításukkal hozzásegítik egy újabb fontos lépés megtételéhez a kedvenceket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!