haon-sportoldal

2008.03.10. 15:27

A pályán vereség, a zöld asztalnál remény!

<p>Debrecen - A kaposvári Meló-Diák megtréfálta a DEKE együttesét, ám lehet, hogy mégis a debreceniek kapják a két pontot.</p>

Arcpirító vereséget szenvedett a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület férfi csapata a másodosztályú pontvadászat rájátszásának felsőházában a kaposvári Meló-Diák gárdájától (77–86), ám könnyen lehet, hogy végül mégsem a pályán diadalmaskodó együttes örülhet.

A rájátszást százszázalékos mérleggel, nyolc győzelemmel kezdő hajdúságiak mindjárt az első nyugati akadályban megbotlottak, ily módon egyrészt elvesztették idei veretlenségüket, másrészt esélyt adtak a nagy rivális Veszprémnek a felzárkózáshoz.

A remek napot kifogó kaposvári Meló-Diák – amely összesen kilenc játékossal érkezett Debrecenbe – főleg a második húsz perc játékának köszönhetően zsebelte be a győzelmet, ekkor a hárompontos vonalon túlról hatékonyan, míg a büntetővonalról szinte hibátlanul céloztak. A házigazda cívisvárosiak próbálkoztak ugyan becsülettel – elsősorban Tóth Gábor kezdeményezőkészségét lehet dicsérni –, ám szinte minden fontos mutatóban alulmaradtak a Filipovics és Mihalics vezérelte vendégekkel szemben.

Joe Kennerly kisebb sérülése miatt a két legújabb szerzemény, az egyesült államokbeli Lefler és a nigériai Oluwaseyi alkotta a hazaiak légióskontingensét, ám igazából egyikük sem tudott megfelelőt hozzátenni az amúgy sem remeklő csapat összteljesítményéhez.

A pályán összeszedett zakót azonban nem biztos, hogy hordaniuk kell a hajdúságiaknak, hiszen Budapestről, a szövetségből származó információ szerint, egyelőre a meccs végeredménye nem tekinthető hivatalosnak!

A Meló-Diák csapata a szabályzatban benne foglaltakkal ellentétben ugyanis nem szerepeltetett a szombati meccs jegyzőkönyvében legalább négy 22 éven aluli játékost, ezért – bár a DEKE nem óvta meg a találkozót – a MKOSZ versenybizottsága – a bajnokin jelenlévő komisszár írásos megjegyzését követően – hivatalból eljár az ügyben.

Amennyiben vétkesnek találják a kaposvári gárdát, úgy 20–0-val a DEKE javára írják a végeredményt. És a hétvége krónikájához még az is hozzátartozik, hogy a Veszprémi Egyetem gárdája nem tudott élni a felkínált lehetőséggel, és négypontos, 100–96-os vereséget szenvedett Jászberényben...
Mesterszemmel
Walke Károly: – Szégyellhetjük magunkat ezért a produkcióért! Semmiben sem közelítettük meg önmagunkat, nem így kell hozzáállnunk a rájátszás műfajához.
Varga Roland: – Az utóbbi hetekhez képest most mindenki tette a dolgát, csapatként alkottunk nagyot.

A tények.
DEKE–Meló-Diák 77–86 (15–22, 22–20, 15–17, 25–27).
DEKE: Erdei 6, Ádám 9/9, TÓTH G. 31/9, Gócs 4, Oluwaseyi 4. Csere: Kaluha 1, Varró, Lefler 3/3, Kovács I., Takács D. 19. Edző: Walke Károly.
Meló-Diák: Trupp 3/3, Ágfalvi M. 10, FEHÉR 16/9, Pöttendi 3, FILIPOVICS 20. Csere: SZILÁGYI 6, Babócsai 10/3, MIHALICS 18/6. Csapatkísérő: Varga Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!