haon-sportoldal

2007.12.10. 11:36

Centenáriumi „Fedettpályás” 2000 m-es úszást

<p>Debrecen - Az országban mindössze hat helyszínen lehetett úszni. <dia width="850" height="630" alt="MellÚszOB 2007.12.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mell_szOB_2007_12_10_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="MellÚszOB 2007.12.10." /></a></dia></p>

A Debreceni Szenior Úszó Klub szombaton Debrecenben, vasárnap Hajdúszoboszlón összesen 10 óra versenyidőben fogadta az érdeklődőket. Voltak próbázók Kazincbarcikáról és Budapestről is, a résztvevők többségét azonban a debreceni szeniorok és az egyetemi úszócsapat tagjai adták. A 2000 m-t tetszőleges, akár váltogatott úszásnemben, vagy – a Mellúszó Országos Bajnokság, ötletes rövidítéssel a MellÚszOB keretében – végig mellúszásban lehetett teljesíteni.

A debreceniek tavaly is közel húsz korcsoportban végeztek a dobogón (az országos értékelés januárra várható), idén is sok jó időeredmény született. A rangidős úszók a 79 éves hajdúszoboszlói Dr. Nagy Sándor Tibor és a 72 éves Kovács Lukácsné, az idei győri Senior Games hatszoros győztese, sokszoros Balaton-átúszók voltak. Augusztusban mindketten pontszerző helyezést értek el az idei szlovéniai szenior úszó EB-n.

Krasznai Róbert szenior Európa-bajnoknak több hónapos kihagyás után ez a verseny jelentette a visszatérést. Krucsó Zsolt szervátültetett sportoló is leúszta a távot. A Transzplantált Európa-bajnok és világjátékokon többszörös dobogós helyezett sportember szombaton, a Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság délutáni döntői előtt a magyar transzplantált úszók képviseletében egy nyolc fős futamban bemutató 50 m-es versenyt úszik a Debreceni Sportuszodában!

Othman Mohamed (Corvinus Egyetem) 32 perc 49,8 mp-es kiváló mellúszó eredményénél mindössze hat gyorsúszó úszott jobb időt!

Összesen 48-an úszták le időmérés mellett a 2000 m-t Debrecenben és Hajdúszoboszlón, néhányan kétszer is - tudtuk meg Dr. Rentka Lászlótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!