haon-sportoldal

2007.12.11. 15:29

A Povolny bokszoló büszkeségei

<p>Debrecen – A Hajdúsámsonban megrendezett – és ragyogó hazai sikeret hozott – 84. felnőtt országos ökölvívó-bajnokság éremszerzői közül négyen is a debreceni Povolny Ferenc Szakképző Intézet diákjai.</p>

A bajnok Varga Miklós (60 kg) és Ungvári István (48 kg), valamint a bronzérmes Telegdi Márk (54 kg) és Paczók László (57 kg) még a dobogón állva is hálával gondolt az iskola tantestületére, amiért annak tagjai elismerik és maximálisan támogatják a sportpályafutásukat.

Az országos bajnokság eredményhirdetésekor hullottak az örömkönnyek Hajdúsámsonban, és bizony Turcsányi János, a Povolny igazgatója is elérzékenyült, amikor tanítványait a dobogóra szólították.

A tanár úr azonban nemcsak az ünneplésből vette ki a részét, hanem a buzdításból is, hiszen a selejtezőktől kezdve a helyszínen szorított a fiúkért.
– Meghívtak a szervezők, de ettől függetlenül is ott lett volna a helyem a verseny mindegyik napján a szorító közelében. Már régóta figyelemmel követem tanítványaink ökölvívó-pályafutásukat, mi több: általuk lettem bokszrajongó.

Hallatlanul büszke vagyok mindannyiukra, de különösen Varga Miklós áll közel a szívemhez, akit mindenki példaképévé tennék, hiszen alig húsz esztendősen már a harmadik bajnoki címét nyerte a felnőtt mezőnyben.

A ragyogó sportpályáfutása mellett ráadásul a jövőre is gondol, hiszen a tanulásban is jeleskedik. Emberi nagyságról tett tanúbizonyságot akkor is, amikor a szülei elvesztése után nem tört meg, és büszke vagyok arra, hogy akkor közel engedett magához. Természetesen a többiek előtt is le a kalappal, Ungvári Pisti bajnoki címe ugyanolyan örömmel töltött el, mint a Mikié.

Telegdi Márk és Paczók Laci bronzérme is kiváló eredmény, ők ugyanúgy az iskolánk büszkeségei, bár halkan ezért megjegyzem: Laci lehetne egy kicsit jobb a tanulásban. A Povolny minden tagja, tanára és diákja nevében köszönöm a fiúknak a dicsőséget! – mondta a HAON érdeklődésére Turcsányi János igazgató.

- Cs. Bereczki Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!