haon-sportoldal

2007.12.27. 10:09

A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei IX. (szeptember)

<p>Kínos vereség Kispesten.Matej Ferjan magyar állampolgár.Megvan a 13. kosaras TÁG-arany!2007 sporteseményei szeptemberből.</p>

Kínos vereség Kispesten

Szeptember 3.  Hiába vezetett a Loki, a Honvédnak elég volt 30 perc az eredmény megfordítására.
A Soproni Liga 7. fordulójának csúcsrangadóján a bajnokság elsô, illetve második helyezettje, azaz a Budapest Honvéd és a DVSC-TEVA csapott össze a kispesti Bozsik-stadionban: a találkozó kispesti sikert hozott. A 3–1-es hajdúsági vereség nem csak a gólkülönbség miatt fájó, hanem azért is, mert a Loki a hátrány tudatában képtelen volt megújulni.

Ez volt az igazi bemutatkozás!

Szeptember 5.  Király Annamáriáék százötven százalékos produkcióval fektették két vállra a Fradit.
Bár ekkor még csak a második fordulót tudták le a csapatok a nôi kézilabda NB I-ben, máris bátran kijelenthetô, hogy minden bizonnyal az egész évad egyik legnagyobb meglepetésével szolgált a Tajtavill-Derecske KK a bajnoki címvédô Fradi legyôzésével.

Matej Ferjan magyar állampolgár.

Szeptember 15.  Jónéhány alkalommal találkoztunk már Matej Ferjannal, a debreceni Simon&Wolf SC kiváló salakmotorosával, de ennyire idegesnek még sosem láttuk; készült már Grand Prix viadalra,Európa-bajnoki fináléra, de ezen a napon a megszokottnál is fehérebb volt.
Való igaz, nem motorosruha, hanem öltöny és nyakkendô volt Ferin, s nem a salakos oválpályát figyeltette izgatottan, hanem a debreceni régi Városháza épületét. Hároméves procedúra ért véget Halász D. János irodájában: a vaspapucsos Debrecen alpolgármestere elôtt hivatalos állampolgári esküt tett, így Ferjan Matejt immár honfitársként üdvözölhetjük.

Le a kalappal!

Szeptember 19.  A Bangkokban, 48 ország részvételével megrendezett Szervátültetettek XVI. Világjátékán mindkét válogatott debreceni sportoló kiváló eredményt ért.
Krucsó Zsolt, a debreceni Szenior Úszó Klub versenyzôje a 200 méter gyors és 50 méter mell számokban ezüstérmet, míg az 50 méter gyors számban bronzérmet szerzett. Atlétikában, az 5 km-es gyaloglásban Davidesz Elek ért el 3. helyezést.

Megvan a 13. kosaras TÁG-arany!

Szeptember 20.  Az országos középiskolai diákolimpián sem találtak legyôzôre a Ráthonyi-tanítványok! Nem babonások a debreceni Tóth Árpád Gimnázium fiú kosárlabdacsapatának játékosai, ugyanis a Sopronban megrendezett Országos Középiskolai Kosárlabda Diákolimpián megszerezték iskolájuk tizenharmadik kosárlabda diákolimpiai bajnoki címét!

Bajnokverôk!

Szeptember 24. Álom volt, vagy igaz talán, ami a Hódosban történt? Igaz! Igaz! Igaz! A DKSE-Airport Debrecen csapata szenzációs teljesítménnyel legyôzte a bajnoki címvédô Szegedet a férfi kézilabda NB I-ben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!