haon-sportoldal

2007.12.22. 08:38

A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei IV. (április)

<p>Újra remekelt a Loki..Dolgozni kell tovább.Döntőt érő döntetlen.Sportesemények 2007 áprilisából.</p>

Újra remekelt a Loki

Április 5.

Miroslav Beránek szerint ha nem fogyatkozik meg az Újpest, akkor is nyert volna a Debrecen. A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a debreceni bajnokcsapat olyan produkcióval rukkolt elő, amire még régóta vártak a szurkolók: a Loki teljesítményét, illetve a számszerű, Újpest felett aratott 3–1-es sikert illetően csakis dicséret illette Dzsudzsák Balázsékat.

Dolgozni kell tovább

Április 19.

A Loki pályaedzôjét, Fieber Pétert is meglepte az UEFA szerdai döntése. Az ukrán-lengyel közös pályázat nyerte a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát. A magyar labdarúgó társadalmat megrázta, hogy nem mi kaptuk a lehetőséget, az pedig, hogy Ukrajna és Lengyelország lehet a házigazda, teljes mértékben meglepte a futball szerelmeseit.

A Napló arra volt kíváncsi, hogy Fieber Péter, a DVSC-TEVA pályaedzôje, aki egy más futballkultúrából érkezett (korábban a csehszlovák válogatott tagja volt), szintén megdöbbent-e a döntést hallván.

– Nagyon sajnálom, hogy nem a magyar-horvát pályázat lett a nyertes, mert az nagyon sokat jelentett volna a magyar labdarúgás számára. Szurkoltam, hogy itt legyen az Európa-bajnokság, de el kell ismerni, az ukránok és a lengyelek is mindent elkövettek azért, hogy házigazdák legyenek.

Beindult a húsdaráló

Április 25.

A Debrecen Gladiators győzelemmel rajtolt az amerikai futball-bajnokságban. Minden eddiginél több csapat vett részt a honi amerikai futball-bajnokságban; a Divízió I-ben hat, míg a Divízió II-ben 9 csapat küzdött a bajnoki pontokért – ahogy azt már megszokhattuk, a Debrecen Gladiators a legmagasabb osztályban bizonyíthatta tudását.

Az élvonalba sorolt együtteseket két részre osztották, a Keleti csoportban a cívisvárosi gárda mellett a Budapest Black Knights és a Szolnok Soldiers, míg a Nyugati csoportban a Budapest Wolves, a Győr Sharks és a Nagykanizsa Demons mérte össze erejét.

Az elmúlt három év ezüstérmes csapata, a Debrecen Gladiators már a bajnoki szezonnyitón nagy lépést tett az elődöntôbe jutásért, hiszen idegenben verte a nagy rivális, Black Knights együttesét – végül ismét másodikok lettek.

Döntőt érő döntetlen

Április 26.

Kétszer is vezetett a Loki, de hiába egyenlített a DVTK, a DVSC jutott a fináléba (2–2). A Magyar Kupa döntôbe jutás volt a tétje a DVSC-TEVA–DVTK összecsapásnak, s miután a két csapat egy héttel korábbi ütközetét a Loki nyerte 1–0-ra, így a hazaiak várták kedvezôbb helyzetbôl a visszavágót.

A DVSC-TEVA összesítésben 3–2-vel kerekedett a DVTK felé, így a Loki jutott a május 9-i, Megyeri úton megrendezendő fináléba, ahol az exdebreceni, Supka Attila által dirigált Honvéddal küzdött a trófeáért Miroslav Beránek együttese.

Kapcsolódó anyagok:

  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei III. (március)
  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei II. (február)
  • A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei I. (január)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!