haon-sportoldal

2007.12.19. 13:44

A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei I. (január)

<p>A múlt év legjelentősebb sport eseményeit ismét közzé tesszük, a sportolók és a város hírnevének öregbítésére.</p>

Kézilabdás csemege a Főnixben.

Január 6. Két válogatott mérkôzést is megtekinthettek a hajdúsági sportbarátok január 6-án a debreceni Fônix Csarnokban, ahol az estébe nyúló férfi kézilabdás programot rendeztek. A Fônix küzdôterét elôször Magyarország B válogatottja és Algéria csapata foglalta el, az est fénypontja pedig a magyar–német csata volt. A két válogatott a világbajnoki felkészülés jegyében méri össze tudását: a németek nyertek, s aztán megnyerték a vb-t is...

 

Otthon volt Zilahon a Loki.

Január 8. A DVSC nôi kézilabdacsapata 10 gólos gyôzelmet aratott az EHF Kupában. Minden elôzetes várakozást felülmúló, remek és eredményes játékkal nyerte 31–21-re a nemzetközi kupacsata elsô felvonását a DVSC nôi kézilabdacsapata Zilahon.

 

Hatodik hely Prágában.

Január 15. Debrecen labdarúgó bajnokcsapata Prágában a Hét bajnokai elnevezésű teremtornán vett részt, ahol a magyar gárda mellett cseh, szlovák és lengyel alakulatok léptek pályára. A csapatok két négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket, majd vasárnap a helyosztókkal zárult az esemény, amelyen a Loki végül a hatodik lett.

 

Változások a Lokinál.

Január 19. Változások voltak a DVSC-TEVA labdarú bajnokcsapatának keretében: távozott Virág Béla (Németország), Madar Csaba (REAC), Böőr Zoltán (Győr), Bojan Brnovics (Győr) és kölcsönadással Igor Bogdanovics (Honvéd, aztán Győr). Angliába szerzôdött a DVSC-TEVA válogatott labdarúgója, Halmosi Péter. A 27 éves középpályás azóta jól szerepel az angol másodosztályú Plymouth együttesében.

 

Elveszített rangadó.

Január 20. A DVSC nôi kézilabdacsapata horrorisztikus elsô félidôt produkált a Dunaferr elleni rangadón hazai pályán, ám a második játékrészben sikerült ledolgozni a hétgólos differenciát, aztán a meccs végén mégis a vendégek örülhettek, hiszen nyertek 25–23-ra.

 

Jégen a motorosok.

Január 23. A cívisvárosban rendezték a honi jégmotor-versenysorozat egyik viadalát, a négy fordulóból álló széria második megmérettetésének adott otthont a debreceni műjégpálya. A derbin robogókkal és krosszmotorokkal álltak a starthoz pilóták, s a verseny elôtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy a címvédô ifjabb Adorján Zoltán tud-e gyôzni hazai pályán.

Nos, a versenysorozatba számító viadalt Adorján nyerte a szintén debreceni Ádám János és Komlóssy Norbert elôtt, míg a legjobb nyolc pilóta számára megrendezett extrafutamok után Ádám bizonyult a legjobbnak, megelôzve Adorjánt és a cívisvárosi Fésűs Norbertet.

 

Dzsudzsák a válohatottban.

Január 26. Dzsudzsák Balázs, a DVSC-TEVA középpályása bekerült abba a bô keretbe, amit Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hirdetett ki.

 

Ökölvívó-sikerek.

Január 29. Hat magyar aranyéremmel zárult Debrecenben a hagyományos Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emléktorna. A 12 ország 99 versenyzőjét felvonultató viadalon Szalay Gergő a 48, Bedák Pál az 51, Kalucza Norbert az 54, Varga Miklós a 60, Káté Gyula a 64, míg Nagy András a 81 kg-osok között diadalmaskodott. Hajdúsági szempontból a leginkább örömteli a DVSC-s Kalucza és a hajdúsámsoni Varga Miklós sikere volt.

 

Teremben harmadik a Loki.

Január 29. A REAC csapata otthonra lelt a debreceni Fônix Csarnokban; újra a rákospalotaiak nyerték a teremfocit. A debreceni Fônix Csarnok adott otthont a Tippmix Teremlabdarúgó Bajnokság döntôjének, ahol nyolc gárda küzdött a végsô diadalért, illetve a gyôztesnek járó 1 millió forintért: a bronzmeccsen a Loki lelépte az MTK-t, és 5–2-vel teljesen megérdemelten szerezte meg a 3. helyet.

A legjobbak csatájában a REAC 5–3-ra verte a Tatabányát, így a rákospalotaiak megvédték terembajnoki címüket. A torna legjobb mezônyjátékosának, a debreceni Leandrót válaszották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!