haon-sportoldal

2007.11.16. 18:30

Vasárnap: DKSE–Krasznodar

<p>Fennálása harmadik nemzetközi tétmérkőzését játssza a DKSE-Airport Debrecen férfi kézilabdacsapata vasárnap 15.30-tól, amikor az EHF-kupában a legjobb 16 közé jutásért az orosz Krasznodar ellen csatázik a Hódos Imre-sportcsarnokban (Hajdú Online, Sport 1, élő).</p>

Eddig százszázalékos a mérleg, hiszen az előző fordulóban kettős győzelemmel jutott túl a debreceni együttes a holland bajnok Volendamon. A veretlenség megőrzésén túl cél az is, hogy minél nagyobb előnyt harcoljon ki a csapat az oroszországi visszavágóra.

– Bármekkora előnyt is szerzünk – nagyon remélem, hogy sikerült győznünk –, nem lehetünk nyugodtak, mert az oroszok hazai pálya előnyét maximálisan kihasználják. Tavaly például kilenc góllal vesztettek a Doboj otthonában, majd a visszavágón tízzel nyertek, és továbbjutottak – mondta Kovács Mihály vezetőedző a riválisról.

– Meggyőződésem, hogy a továbbjutás két meccsen dől el. Volt szerencsénk megtekinteni DVD-n a Krasznodar legutóbbi bajnokiját, és ez alapján megállapítható, hogy egy rendkívül gyors csapatról van szó. Kikapott ugyan 13 góllal a legjobb orosz csapattól, ennek ellenére szervezett társaság benyomását keltette.

A Szegeden eltiltás miatt hiányzó Frey Tamás pályára léphet, és ettől azt remélem, hogy mi is szervezettebb játékal tudunk operálni.

Kovács Mihály a bíróküldés kapcsán furcsállva jegyezte meg, hogy az itthoni meccset fehérorosz, míg az idegenbelit moldáviaiak vezetik, ráadásul utóbbiak is orosz nemzetiségűek.

Az EHF-kupa mérkőzésre is a bajnokikon megszokott  jegyárak (600 és 900)  érvényesek.

- Bereczki Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!