haon-sportoldal

2007.11.15. 10:23

Elismerés, ami hab a tortán

<p>Óriási elismerés érte a DVSC-TEVA labdarúgóját, Dzsudzsák Balázst, aki az újságírók szavazati alapján az év labdarúgója lett az itthon játszó futballisták közül.</p>

Dzsudzsi elsöprő fölénnyel hódította el a címet, hiszen a megszerezhető 26 szavazatból 20 voksot a PSV Eindhovenbe igazoló futballista kapott. A Napló kíváncsi volt arra, egy ilyen remek idény mennyire érte a meglepetés erejével ez a kitüntetés a kiváló debreceni labdarúgót.

Hajnal is megérdemelte

– Azért ért váratlanul, mert nem tudtam róla, hogy van ilyen választás. A válogatott egy közös vacsorán vett részt, amikor vendégek érkeztek és közölték ennek a választássorozatnak a tényét. Itt hangzott el az is, melyik kategóriában ki nyert, ekkor tudtam meg én is az örömteli hírt. Igazából akkor ocsúdtam fel, amikor a csapattársak gratuláltak, illetve amikor napvilágot látott az információ és egyre többen kerestek telefonon. Természetesen nagyon boldog vagyok, hihetetetlen elismerésnek érzem a díjat, annak tudatában pedig pláne, hogy nagyon sok szavazatot kaptam. Az idei történéseket figyelembe véve (meghatározó játékosa lettem a bajnoki címet szerző Lokinak, bemutatkozhattam a felnőtt válogatottban és leigazolt a PSV Einhoven) ez a díj a hab a tortán – örvendezett Dzsudzsák Balázs, akitől megkérdeztük azt is, mennyire tartja jogosnak azt, hogy a magyar aranylabda szavazás győztese Hajnal Tamás lett. – Teljesen megérdemelt Hajnal Tamás győzelme, tényleg megérdemli a díjat, hiszen remek idényt tudhat maga mögött. Szemmel láthatóan igazi profivá érett, a Bundesliga egyik legnagyobb felfedezettje, büszkék lehetünk rá itt a válogatottban, hogy ilyen remek csapattársunk van.

3 pontért utaznak

Dzsudzsákékra rövid időn belül két erőpróba is vár, szombaton idegenben Moldova ellen kell bizonyítaniuk, míg jövő héten szerdán Görögország ellen hazai környezetben lép pályára Várhidi Péter alakulata Európa-bajnoki selejtezőn. – A kapitány megnevezte az elvárását, azaz a két meccsből legalább egyet meg kell nyernünk – ezt az elvárást teljesíthető feladatnak tartjuk. A szombati meccs a második olyan mérkőzés lesz a gárda életében, amikor esélyesként lépünk pályára, éppen ezért vélhetően Moldova nem méri majd felvállalni a nyíltsisakos játékot és a védekezésre, illetve a kontrákra alapoz majd. Nagyon nehéz meccsre számítok, az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy a lehető leghamarabb gólt tudjunk rúgni és természetesen megnyerjük a találkozót – fogalmazott a debreceni középpályás.

- Boros Norbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!