haon-sportoldal

2007.11.20. 14:49

Aranyeső hullott a DVSC-re

<p>Parádésan szerepeltek a DVSC ökölvívói a nagykanizsai junior magyar bajnokságon: Zöld Tamás (60kg), Szabó Ervin (64kg), Deél Szabolcs (75kg) és Bernáth István (+91kg) egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel.</p>

De más frontokon is arattak a debreceniek: a viadal legtechnikásabb versenyzőjének Szabó Ervint választották, a csapatversenyt pedig a DVSC gárdája nyerte 35 ponttal.

Nagy visszatérésnek lehetett szemtanúja a nagykanizsai csarnok közönsége: a juniorok 60 kilogrammos kategóriájának döntőjében hosszú kihagyás után visszatérő hajdúsági bunyós, Zöld Tamás magabiztosan verte a soproni Cujbus Jánost.

– Véleményes volt a döntő előtt Tomi mérkőzése, hiszen Cujbus válogatott, magyar bajnok, s Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó. Tamás azonban határozottan, hosszú egyenesekkel, hajlított karú ütésekkel, ritmusváltásokkal, jó lábmunkával szépen hozta a meccset. A bírók sem látták másként a küzdelmet, 5:0-ás pontozással Tominak adták a győzelmet – értékelt Deél István vezetőedző.

Egy súlykategóriával fentebb, a 64 kilogrammosok mindent eldöntő mérkőzésén Szabó Ervin nagy riválisával, a kőszegi Tóth Józseffel találkozott.

– Ervin maximálisan betartotta az előre megbeszélt taktikát, s kívülről hosszú egyenesekkel szépen eltalálta az amúgy remek bunyós Tóthot. Remek lábmunkával, jobbos-balos keresztmozgásokkal szinte megbolondította Tóthot, remekül használta ki reakciógyorsaságát – jellemezte Deél István a viadal legtechnikásabb öklözője címet is begyűjtő Szabó Ervint.

A 75 kilósok döntőjében parázs küzdelemre, igazi presztízscsatára lehetett számítani, hiszen a Deél Szabolcs az uniós bajnok Amin Kadrival találkozott. A KSI versenyzőjének volt egy lerendezetlen számlája Szabolccsal szemben, fűtötte a visszavágás vágya legutóbbi brutális KO-s vereségéért. Hihetetlen elánnal esett a debreceninek, a így szikrázó ütésváltás alakult ki, ám újra csak Kadri húzta a rövidebbet, mert Szabolcs egyik kombinációja után padlót fogott.

– Ráküldték Kadrit Szabira, azt hitték, hogy így meg tudják fogni. A belharcos lerohanás azonban nem jött be, Szabi hosszú bal-jobb egyenesekkel megállította, s ezzel vége is lett a mérkőzésnek, klasszikus KO-t láthatott a közönség – fogalmazott a tréner.

Bernáth Pisti sem sokat lacafacázott a +91 kilogrammosok döntőjében, Deél Szabolcshoz hasonlóan egy menetre sem volt szüksége, hogy legyőzze a döntőben a Kanizsa Boxklub versenyzőjét, Kovács Károlyt.

– Ez a fiú nem Pisti szintje volt, a ez az ellenfél sarkában is hamar tudatosult, hogy nem kell sokáig engedni az összecsapást, így egy perc után fel is adták – mondta a mester, aki végül elárulta, milyen várakozásokkal tekintett a magyar bajnokság elé. – Óvatos duhaj vagyok, nem szeretek jósolni, de tudtam, hogy jó pár gyerekünkben benne van az arany lehetősége. Hogy mennyire jön ki a legjobb forma, az sok mindentől függ, most nagyjából minden klappolt, ennek is köszönhető ez a szép teljesítmény.

Maximálisan elégedett vagyok a srácok formájával, nagyon remélem, hogy közülük páran a decemberi felnőtt magyar bajnokságon is meglepetést okoznak majd – adott hangot vágyainak Deél István.

Sámsoni diadal

A junior Európa-bajnoki bronzérmes, Ungvári István is kitett magáért a Nagykanizsán megrendezett junior ökölvívó magyar bajnokságon. A hajdúsámsoni sportoló a 48 kilogrammos kategória döntőjében háromszor is padlóra küldte ellenfelét, a KSI-s Bernát Dávidot, s magabiztosan, 5:0 arányú pontozással nyerte a mérkőzést.

– Szívós gyerek Bernát, de Pisti remek formában volt, uralta a szorítót – kommentálta Máté Attila mester a finálét, aki értékelte versenyzői bajnokságon nyújtott teljesítményét is. – Összességében elégedett vagyok. Pistitől aranyra számítottam, Telegdi Márktól pedig éremre, ez be is jött. Sajnálom, hogy Márktól elvették az elődöntőben a meccset, neki is helye lett volna a fináléban, a későbbi győztes Kálé ellen esélyes lett volna az aranyra. Készülünk a magyar bajnokságra, szeretnénk otthon minél szebb eredményeket elérni!

 

A hajdú-bihariak eredményei:

48 kg: 1. Ungvári István (Hajdúsámson)

54 kg: 3. Telegdi Márk (Hajdúsámson)

57 kg: 3. Paczók László (DVSC)

60 kg: 1. Zöld Tamás (DVSC)

64 kg: 1. Szabó Ervin (DVSC)

69 kg: 3. Nagy Sándor (Hajdúhadház)

75 kg: 1. Deél Szabolcs (DVSC)

+91 kg: 1. Bernáth István (DVSC)

+91 kg: III. Büte Imre (DVSC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!