HAON - Sport - DVSC

2019.04.08. 12:05

A dobogó a célja a Lokinak a bajnokságban

Debrecen - Szép focit játszott a DVSC, Ferenczi János szerint ebben partner volt az MTK.

Debrecen - Szép focit játszott a DVSC, Ferenczi János szerint ebben partner volt az MTK.

Sima, 3–1-es győzelmet aratott a DVSC az MTK Budapest ellen az OTP Bank Liga 27. fordulójában szombat este a Nagyerdei Stadionban.

A három csodaszép gól mellett a mérkőzés igazi szenzációja a Loki játéka volt. Három-négy, 15-20 méteres, pontos passzokkal pillanatok alatt a vendégek kapuja előtt volt labda, s a mintegy 3 ezer néző gyakran jutalmazta vastapssal a Debrecen eddig még nem villantott játékát. Tény, a piros-fehérek szépen kifocizták a kék-fehéreket.

A megnyugtató harmadik

Szeretnénk mindig így játszani."

– Szerencsére jó napot fogott ki a csapat, remek volt a pálya, a csúszós talaj, ami kicsit gyorsabb játékra ösztönzött minket, és az MTK is partner volt hozzá. Ők is sok passzos futballt játszanak, nem igyekeztek tördelni a meccset, felépített támadásokat vezettek, úgyhogy két kombinatív focit játszó csapat vívott bajnoki találkozót – válaszolta kérdésünkre a meccset követően Ferenczi János, az első két találat szerzője. – Nagyon jól kezdtük a találkozót, sikerült két gólt rúgnunk, viszont utána kicsit elhittük, hogy már megvan a siker. Könnyelműsködtünk, mindenki az extrát akarta játszani, nem a sima passzt. Aztán kaptunk egy gólt, és ezzel kicsit veszélybe került a győzelmünk. A szünetben megbeszéltük, hogy még jobban rámegyünk a vendégcsapatra. Ez a második félidő elején nem nagyon jött össze, benyomott bennünket az MTK, viszont a harmadik gól után már eldőlt a meccs, és nyugodtabban játszottunk.

A mérkőzés első két gólját Ferenczi János, a DVSC balhátvédje jegyezte. Kérdésünkre elmondta, hogy nincs ebben semmi meglepő, hiszen a modern futballban a szélső védőktől is elvárás, hogy érjenek föl a támadásokhoz. – A góljaim begyakorolt helyzetek voltak. Az elsőnél laposan kaptam egy labdát, igyekeztem megcélozni a hosszú alsót, és sikerült pontosan oda lőnöm, ahová szántam. A második gólomnál egy szöglet után az ellenféltől hozzám került a labda, amit még a levegőben kapásból elrúgtam, és szintén beakadt a hálóba.

Szombaton a Honvéd ellen

A hétvégén a Szusza Ferenc Stadionban a Budapest Honvéd ellen lép pályára Herczeg András legénysége. – Megvannak a céljaink, a bajnokság végére szeretnénk odaérni a dobogóra. Minden meccs nagyon fontos, főleg a riválisok ellen, ilyen a Honvéd is. Ellenük is nagyon készülünk, és nagyon szeretnénk nyerni.

KZS


[related-post post_id="4197518"]

[related-post post_id="4196813"]

[related-post post_id="4196493"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!