HAON - Sport - DVSC

2019.03.08. 17:19

Kellenének már a pontok a Lokinak

Debrecen - A debreceniek szombaton 17 órától a Mezőkövesd ellen lépnek pályára a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A debreceniek szombaton 17 órától a Mezőkövesd ellen lépnek pályára a Nagyerdei Stadionban.

Nem muzsikál túlságosan jól a DVSC alakulata a tavaszi szezon során idegenben, és akkor finoman fogalmaztunk, hiszen a piros-fehérek a Nagyerdőtől távol eddig lejátszott három bajnoki meccsükön még nem szereztek pontot, a hajdúságiak sorrendben kikaptak a Kisvárdától, a Pakstól és a Puskás Akadémiától. Legutóbbi kudarcuk éppen az elmúlt héten esett meg, a két idei NB I-es hazai találkozón pedig négy pontot gyűjtött a Herczeg András vezette gárda.

Fiatal a csapat

Szombaton délután öttől a Mezőkövesd ellen kellene kiköszörülniük Kinyik Ákoséknak azt a bizonyos csorbát, ám a kövesdiek a szezon során mutatott futballját elnézve, s a két csapat debreceni mérlegét tekintve ez nem lesz könnyed ujjgyakorlat.

– A Puskás ellen kiegyenlített mérkőzést vívtunk – mondta a Loki vezetőedzője, Herczeg András. – Már az elején érezhető volt, ha valamelyik gárda megszerzi a vezetést, az valószínűleg nyerni is fog. Sajnos, a második félidő elején értékesített hazai tizenegyes eldöntötte a három pont sorsát, de ezen már fölösleges polemizálni. Előre kell tekintenünk, és a Kövesd elleni találkozóra fókuszálnunk – fogalmazott a tréner.

[poll id="1840"]

– Nagyon fiatal csapat vagyunk, és ezeknek a játékosoknak még meg kell szerezniük a megfelelő tapasztalatot - folytatta a szakember. – Ezek a srácok már bizonyították, tudnak jó meccseket játszani, és büszkék arra, hogy a DVSC-ben szerepelhetnek. Mindig szeretnének jó teljesítményt nyújtani, és nyerni, bízunk benne, a Kövesd ellen ez sikerül, mindenképpen itthon akarjuk tartani a három pontot – mondta Herczeg, akinek a csapata szombat után kedden is találkozik a borsodiakkal, akkor a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

– Természetesen szokatlan a szituáció, hiszen pár nap eltéréssel ugyanazzal az ellenféllel találkozunk. Ám mi most nem foglalkozunk a jövő heti kilencven perccel, csak a szombati meccs jár a fejünkben. A Mezőkövesdnek nagyon sok kreatív labdarúgója van, szellemesen futballoznak, labdabiztosak – egy szóval jó focit játszanak. Csak dicsérni tudom az ellenfelet. Eddig kétszer játszottunk a mostani szezonban velük, mindkétszer kiegyensúlyozott összecsapást vívtunk, bízom benne, hogy most sikerül nyernünk.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!