HAON - Sport - DVSC

2019.03.11. 11:11

A hátvéd gólja döntött a Mezőkövesd Zsóry ellen

Debrecen - Kinyik Ákos: nem volt benne semmi figura vagy előre begyakorolt elem.

Debrecen - Kinyik Ákos: nem volt benne semmi figura vagy előre begyakorolt elem.

– Nagyon erős csapat ellen játszottunk, ám sikerült őket hamar megfékeznünk. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot – összegezte az OTP Bank Liga 24. fordulójának csapata Mezőkövesd ellen lejátszott mérkőzését Kinyik Ákos, a találkozó egyetlen góljának szerzője. A 37. percben szerzett gólhoz Kinyik Ákos belső védő társa, Szatmári Csaba készítette le lövésre a labdát.

– Többször volt már olyan, hogy egymásnak készítettük le a labdát. Nem volt ebben semmi figura vagy előre begyakorolt elem. Most végre sikerült jól eltalálnom a labdát, amely a bal alsó sarokban kötött ki – mondta a gólszerző.

Elérték a céljukat

A találkozó nem tartogatott különösebb izgalmat. Hacsak azt nem, hogy a Loki a meccs végéig megtudja-e őrizni az előnyét. Mert bár a hazai csapat dominált a találkozó jelentős részében, és helyzetei is inkább Kinyikéknek voltak, viszont a második félidőre feljavult a matyóföldi gárda, és a 63. percben ha Nagy nem védi bravúrral Silye közeli lövését, egalizálhatott volna a Mezőkövesd. A vendégek friss szerzeményének Moutarinak a 76. percben történt beállása hozott pezsgést a meccsbe, amelyen láthatóan mindkét csapat maximálisan törekedett a biztonságra. Emiatt is volt szokatlanul kevés gólhelyzet.

– Ilyen Mezőkövesdre számítottunk. Szerencsére nekünk sikerült lezárni a területeket, kevés helyet adtunk nekik. Ez volt a sikerünk kulcsa – folytatta a védő. – Már az első félidő elején megpróbáltuk letámadni a vendégcsapatot, igyekeztünk meglepni őket. Harcosan mentünk ki a pályára, mert muszáj volt itthon tartanunk a három pontot. A második félidőben tartottuk a jó védekezést, akkor is stabilak voltunk, nem engedtük kibontakozni a támadókat. Tudtuk, hogy nagyon oda kell figyelnünk, nehogy „bent ragadjunk” az öltözőben. A Kövesdnek jönnie kellett az egyenlítésért. Miután Moutari beállt, az én feladatom volt a semlegesítése. Tudtam, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen gyors, mozgékony játékosról van szó. Megpróbáltam a labdaátvételére én is odaérni, és ez általában sikerült is. Egyébként simább lehetett volna a győzelmünk, ha a meccs végén egy-két passzunk pontosabban sikerül, akkor betaláltunk volna ismét. Kedden a Nagyerdei Stadionban újra találkozunk a matyóföldiekkel, akkor Magyar Kupában. Biztosan lesznek változások az összeállításban náluk is és nálunk is. Akkor is odatesszük magunkat.

KZS


[related-post post_id="4168246"]

[related-post post_id="4167734"]

[related-post post_id="4166762"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!