HAON - Sport - DVSC

2018.08.27. 08:59

Csalódást keltő mérkőzést játszott szombaton a Loki

Debrecen - Nem játszott megfelelő pontossággal a DVSC, de játékvezetői hiba is kellett vereségéhez.

Debrecen - Nem játszott megfelelő pontossággal a DVSC, de játékvezetői hiba is kellett vereségéhez.

A veretlen, és a találkozó előtt a negyedik helyet elfoglaló Debrecen látogatott a szintén jól rajtoló Budapest Honvédhoz, a kispestiek Hungária körúti albérletébe, azaz jó mérkőzésre volt kilátás az OTP Bank Liga 6. fordulójában.

A vendégek ezúttal a 4-4-2-es hadrendet választották, a máskor egyetlen előretolt támadóként játszó Albion Avdijaj ékpárja Könyves Norbert lett. Ez akár előre is vetíthette volna a Loki dominanciáját, azonban az éppen emiatt megfogyatkozott létszámú középpálya nem igazán tudta felvenni a harcot a hazaiak középső alakzatával.

Ami még a problémát fokozta: a DVSC-sek pontatlanul futballozva vetették magukat a küzdelembe, mi tagadás, régen nem látott enerváltság lett úrrá a fiúkon.

Elképesztő hiba

Ez főleg meglátszott a 22. percben, amikor Ferenczi és Szatmári egymásra várva elvétette a labdát, ami Gazdaghoz került, akinek centerezését Danilo zavartalanul fejelhette kapura. Bár Nagy Sándor bravúrral védett, a kipattanó is a kispesti csatáré lett, és másodszor már nem hibázott. Sajnos, a találat után sem ment sokkal jobban Herczeg András tanítványainak, a gólveszély továbbra is hiánycikk volt.

A szünet után változott a játék képe, Könyves is kecseg­tető helyzetbe került, majd Ferenczi János rúgott szép mozdulattal kapufát, Avdijaj ismétlése pedig alig kerülte el a hálót.

Levegőben lógott a Loki egyenlítése, bár figyelniük kellett Tőzséréknek a kontrákra is. Egy Honvéd-akció góllá is érett, égbekiáltó igazságtalanság után! A sárga lappal rendelkező Danilo lépett volna ki egy labdával, a kivetődő Nagy visszahúzta kezét-lábát, hozzá sem ért, a támadó eldobta magát, és harsant a síp. Először mindenki azt hitte, Danilo megkapja a második sárgáját műesésért, de Bognár sporttárs büntetőt jelzett, tulajdonképpen eldöntve ezzel a három pont sorsát. A tizenegyest ugyanis a színes bőrű játékos a kapuba „panenkázta”.

Az elkeseredett DVSC kapott még egy gólt a végén, ami már nem osztott, nem szorzott.

Nem lehet így kezdeni

Rosszul kezdte a meccset a Loki, de a második félidő játéka alapján a meccsben benne volt a pontszerzés. Az ismert okok szerint viszont így nem. Azért azt meg kell jegyeznünk, ilyen indiszponáltan nem lehet kezdeni egy összecsapást, remélhetőleg a következő fordulóban ez orvosolva lesz!

TN


OTP Bank Liga, 6. forduló

Budapest Honvéd–DVSC 3–0 (1–0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1765 néző. Vezette: Bognár (Buzás, Medovarszki)

Honvéd: Gróf – Skvorc, Kamber, Baráth – Heffler, Vadócz (Pilik, 59.), Gazdag, Nagy G., Kukoc (N’Gog, 80.) – Danilo (Banó-Szabó, 88.), Holender

DVSC: Nagy S. – Cikos, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Haris (Bereczki, 63.), Varga K. – Könyves (Kusnyír, 80.), Avdijaj (Takács T., 60.)

Gól: 1–0 Danilo (22.), 2–0 Danilo (11-esből, 79.), 3–0 N’Gog (87.)

Sárga lap: Danilo (4.), Avdijaj (18.), Varga K. (39.), Könyves (48.), Ferenczi (50.), Baráth (69.)


[related-post post_id="3962301"]

[related-post post_id="3962081"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!