HAON - Sport - DVSC

2018.04.08. 15:49

Kiütéses Loki-győzelem!

Debrecen - A DVSC a hétközi kupasiker után szombaton remek teljesítménnyel a Paksot lépte le idegenben.

Debrecen - A DVSC a hétközi kupasiker után szombaton remek teljesítménnyel a Paksot lépte le idegenben.

A tavaszi szezont rosszul kezdő DVSC kedden már jelét adta, hogy egyre jobb formába lendül, ugyanis a Budapest Honvéd legyőzésével bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. A keddi győzelemben nagy szerepe volt Könyves Norbertnek, a csatár is hasonlóan jó teljesítményben bízott a szombati, paksi bajnoki előtt, és folytatta is a gólgyártást egykori csapata ellen.

Könyves parádézott

Kiegyensúlyozott játékkal teltek az első percek, a Debrecen stabilnak tűnt, a Paks nem tudta igazán ráerőltetni az akaratát a vendégekre. Az első félóra végén megszerezte a vezetést a hajdúsági alakulat: Bódi beadása után Könyves csapott le a labdára és lőtt gólt közelről. A szünet előtt már kettővel vezetett a Loki, ugyanis Tabakovic passzát Könyves elvitte Verpecz mellett és a hálóba gurított.

A második félidőben egy percen belül mindkét oldalon a kapuba jutott a labda. Előbb Hahn rúgott szép gólt távolról, majd Varga labdáját helyezte a hálóba közelről Tabakovic. Nem sokkal később a svájci-bosnyák támadó duplázni tudott, most Könyves adta a gólpasszt neki.

A 64. percben a csereként beállt Takács is betalált, ezzel fölényesen vezetett a Debrecen, a meccs pedig végképp eldőlt, amikor Kulcsár kiállítása miatt tíz főre fogyatkozott Csertői Aurél gárdája.

A végefelé Hahn ugyan kozmetikázott valamelyest az eredményen, ám a DVSC győzelme nem forgott már veszélyben.

Herczeg András legénysége meggyőző teljesítménnyel vitte el a három pontot Tolnából, hétvégén pedig jöhet a Fradi elleni hazai rangadó a Nagyerdei Stadionban.

TN


Paksi FC–DVSC 2-5 (0-2)

Paks, 977 néző. Vezette: Bognár (Kóbor, Szert)

Paksi FC: Verpecz – Vági (Kulcsár D. 46.), Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Papp K. – Haraszti (Fejes 69.), Kecskés (Nikházi 46.), Bertus, Bartha - Hahn

DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna - Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Bereczki 84.) – Könyves (Filip 73.), Tabakovic (Takács T. 56.)

Gól: 0-1 Könyves (31.), 0-2 Könyves (40.), 1-2 Hahn (49.), 1-3 Tabakovic (49.), 1-4 Tabakovic (55.),1-5 Takács T. (64.), 2-5 Hahn (69.)

Sárga lap: Könyves (42.), Szabó J. (53.), Nikházi (62.), Bertus (81.)

Kiállítva: Kulcsár (66.)

Mesterszemmel

Csertői Aurél: Katasztrofális volt ez a meccs számunkra, a Loki mindenben felülmúlt minket, koncentrációban, gyorsaságban. Most semmi nem sikerült, talán 1-2 kérdőjeles gól is volt, de az ellenfél sokkal jobb volt nálunk.

Herczeg András: Úgy készültünk, hogy tudtuk, hogy jó csapathoz érkezünk, tiszteljük a Paksot a teljesítménye miatt. Szoros meccsre számítottam, de ezúttal az első perctől kezdve nagyon egyben voltunk, nagy önbizalommal futballoztunk, a meccs nagy részében a mi akaratunk érvényesült, megérdemelten győztünk.


[related-post post_id="3820404"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!