HAON - Sport - DVSC

2018.02.21. 11:04

Loki: nagy blama a Dorog ellen

Debrecen - A DVSC hazai pályán vereséget szenvedett a másodosztályú ellenfelétől a Magyar Kupában.

Debrecen - A DVSC hazai pályán vereséget szenvedett a másodosztályú ellenfelétől a Magyar Kupában.

Amikor a tavalyi esztendő végén kiderült a sorsoláskor, hogy az MK nyolcaddöntőjében a Loki a NB II-es Doroggal mérkőzik majd meg, sokan legyintettek a cívisvárosi drukkerek közül. A közvélemény joggal gondolta azt, hogy az első osztály harmadik helyén tanyázó piros-fehéreknek nem okozhat gondot kivívni két meccsen a továbbjutást. Az első összecsapás után ez már nem is olyan egyértelmű…

[related-post post_id="3772850"]

Pocsék időjárás

A mérkőzés kezdetén azt hittük, szakadó havas esőtől sokkal rosszabb már nem várhat a hazai drukkerekre, és ez még akkor is igaz, ha az első félidő meglehetősen unalmas játékot hozott. A Dorog a masszív védekezést tartotta szem előtt, és a gyors embereikre alapozott a kontratámadásaiknál, a Loki pedig kissé körülményesen szőtte támadásait. Ennek ellenére kis szerencsével megszerezhette volna a vezetést Herczeg András együttese, de csak egy Takács-lesgólig jutott.

Fordított a Dorog

A szünetben Bódi helyett egy csatár, Tabakovic állt be, jelezve a házigazdák egyértelmű szándékát. A támadónak rögtön egymás után két helyzete is akadt, mégis egy védő, Kinyik Ákos szerezte meg a vezetést.

Kis szöglet után Tőzsér adott a hátvédhez, aki a rövid saroknál a hálóba perdítette a labdát.

Fotó: Matey István

Tíz perc múlva jött a hideg zuhany, ezúttal nem az égből, hanem egy hiba nyomán: a hazaadott labda elpattant nagy Sándortól, Kovács köszönte szépen az ajándékot, és a hálóba lőtt. Idegenben szerzett gólt az ellenfél, vagyis kaparnia kellett a Debrecennek a jó eredményért. Azonban, ahogy ilyenkor lenni szokott, a nagy rohanásban beütött a krach! A korábbi debreceni csatár, Sitku esett el Kinyik mellett a büntetőterületen belül, a bíró pedig tizenegyest ítélt, Mészáros pedig gólra váltotta.

Égett a ház, és hogy az egyenlítés elmaradt, abban Németh játékvezető is „vastagon” benne volt. A kiugró Takács lábát elhúzta a kapus, ám a csatár kapott sárgát műesésért.

Innen már pokoli nehéz lesz kivívni a továbbjutást a visszavágón.

TN


Magyar Kupa, 9. forduló

DVSC – Dorogi FC 1–2 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 800 néző. Vezette: Németh. Á. (Ring, Tóth II.)

DVSC: Nagy S. – Kuti (Tisza, 71.), Mészáros, Kinyik, Ferenczi - Varga K. (Sós, 56.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi (Tabakovic, 46.) - Takács, Könyves

Dorog: Zima – Szalai, Csató, Bora, Német Á. – Mészáros Á., Tomás, Kitl, Városi (Nagyházi, 70.) – Kovács D. (Grabant, 80.), Vígh (Sitku, 76.)

Gól: 1-0 Kinyik (55.), 1-1 Kovács D. (64.), 1-2 Mészáros Á. (82.)

Sárga lap: Bódi (23.), Németh Á. (45.), Kinyik (62.), Kitl (68.), Takács (85.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!