HAON - Sport - DVSC kézi

2018.11.17. 11:58

Felszívják magukat a debreceni kézis lányok

Debrecen - Bulath Anita szerint oda kell tenniük magukat, ha nyerni akarnak Fehérváron.

Debrecen - Bulath Anita szerint oda kell tenniük magukat, ha nyerni akarnak Fehérváron.

Utolsó bajnokijára készül a DVSC Schaeffler együttese a szünet előtt. A női kézilabda NB I. kilencedik fordulójában, szombaton 17 órától az Alba Fehérvár KC otthonába látogat a Loki. A jelenlegi állás szerint mindkét csapat kilenc pontot gyűjtött eddig, csupán jobb gólkülönbségük miatt előzik meg a fehérváriak a debrecenieket, előbbi gárda a hetedik helyen áll, Varsányi Nóráék pedig a nyolcadikok.

Kár érte

A piros-fehérek a héten már meccseltek, kedden a Magyar Kupa negyedik fordulójában csaptak össze az Érddel. Nem sok hiányzott a bravúrhoz, de végül 27–26-ra kikaptak Pal Oldrup Jensen tanítványai, akik így kiestek a kupából.

– Borzasztóan kezdtük a találkozót, és bár a második félidőben visszajöttünk, egy pici mindig hiányzott a fordításhoz. Mindent megpróbáltunk, de most nem sikerült. Nyilván nem esett jól a csapatnak, hogy kiestünk, mert céljaink voltak a kupában, de ezen gyorsan túl kellett lépnünk, mert újabb fontos megmérettetés vár ránk – nyilatkozta lapunknak Bulath Anita, a DVSC rutinos átlövője, aki az Alba elleni derbire is rátért.

– Nem lesz egyszerű dolgunk, ettől függetlenül győzni akarunk. A Fehérvár hazai pályán igen jó, a védekezésük príma, magas falat alkotnak, nagy csatára számítunk. Úgy hiszem, végig fej fej mellett haladunk majd, kiélezett csatát várunk. Nyilván az utazás is fárasztó lesz, sokat kivesz belőlünk, ugyanakkor ezen felül kell kerekedni, a szünetet megelőzően utoljára lépünk pályára tétmeccsen, ennek megfelelően fel kell szívni magunkat, és megmutatni, mire vagyunk képesek! – jelentette ki „Buli”.

A két együttes egyébként tavaly is hasonló produkciót nyújtott, egyaránt 22-22 egységet gyűjtöttek a felek a szezon végére.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!