HAON - Sport - DVSC kézi

2018.03.10. 11:51

Megújult vizesblokkok és új shop a Hódosban

Debrecen - Egy hároméves projekt első állomása volt a pénteki ünnepélyes átadás.

Debrecen - Egy hároméves projekt első állomása volt a pénteki ünnepélyes átadás.

Befejeződött a Hódos Imre sportcsarnok renoválásának első üteme, melynek keretében felújították az épület vizesblokkját. Mostantól a B-közép alatti oldalon az eddigi egy-egy helyett immár két-két férfi és női, valamint egy akadálymentesített mosdó várja a szurkolókat. Az átadás alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta, másfél évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy rendbe rakják a Hódost.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a munka első fázisa elkészült. Tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a csarnok, amely megérdemli, hogy teljes felújításon átesve három év múlva európai szintű infrastruktúrával várja majd a csapatokat, és a nézőket. A kormányzat által működtetett társasági adó (TAO) program lehetővé tette, hogy belevágjunk ebbe a hatalmas projektbe, de emellett természetesen bírtuk a város, és a sportcentrum támogatását is. Az első fázis összesen nettó 96 millió forintba került, melynek 30 százaléka önerős beruházás volt – ismertette a debreceni klub első embere.

Felzárkózni az élmezőnyhöz

Az eseményen Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter felidézte, annak idején 100 forintos téglajegy vásárlásával segítette elő az akkor épülő Hódos létrejöttét, úgyhogy abszolúte itthon érzi magát a létesítményben.

– Ezekből a beruházásokból látszik, hogy a TAO rendszernek nagyon fontos szerepe van a sportinfrastruktúra felújításában, üzemeltetésében, valamint az utánpótlásképzésben.

Debrecenben óriási hagyománya van a kézilabdának, amely kötelez arra, hogy ismét felzárkózzunk az élmezőnyhöz."

Fotó: Derencsényi István

– A szövetség beadta a pályázatát a 2022-es és 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére, amelyből ha bármelyiket elnyeri, abban az esetben a megújult Hódos lehet a Debrecenben rendezett meccsek edzésbázisa – mondta el a miniszter.

A munkálatok része volt egy szurkolói bolt kialakítása is, amelyet a tervek szerint ­hivatalosan majd akkor adnak át, ha lejár a szövetség a klubot, valamint szurkolóit sújtó büntetése.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!