HAON - Sport - DVSC kézi

2018.02.05. 13:00

Már várja a közös munkát a Loki új edzője

Debrecen - A norvég szakember igyekszik majd ötvözni a skandináv és a magyar stílust.

Debrecen - A norvég szakember igyekszik majd ötvözni a skandináv és a magyar stílust.

Bő két héttel ezelőtt jelentette be a DVSC-TVP, hogy a nyártól a norvég Pal Oldrup Jensen veszi át a csapat irányítását. A kétéves szerződést aláíró trénernek nem lesz ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen 2012 és 2014 között két szezonon át volt a fehérvári női gárda szakvezetője, irányításával 2014-ben az EHF Kupa elődöntőjébe jutottak a dunántúliak.

Pal Oldrup Jensen péntektől vasárnapig Debrecenben tartózkodott, hogy személyesen egyeztessen a klubvezetéssel a játékoskeret kialakításáról, valamint a DVSC előtt álló feladatokról. Megtekintette leendő együttese MTK elleni mérkőzését, majd az újságírók kérdéseire is válaszolt:

Nem csak videofelvételeken, hanem élőben is szeretettem volna benyomást szerezni a lányokról. Jó volt látni a lelkesedést, és a megalkuvás nélküli küzdést. A csapat sok értékes, jó képességű kézilabdázóval rendelkezik."

– A gárda támadásban jól játszott, és sokáig a védekezése is rendben volt. Természetesen akadtak apróbb hibák, de összességében nagyon jó munkát végeztek a lányok az MTK ellen – fogalmazott.

Jó benyomás

Saját bevallása szerint Pal Oldrup Jensen korábban szép éveket töltött el Székesfehérváron, és szeretett volna ismét a magyar bajnokságban dolgozni. Már korábban is szóba került a neve a Lokinál, de akkor még nem jött össze a megállapodás.

– Napi rendszerességgel követem a magyar bajnokság történéseit, és láttam, hogy a Debrecen szezonról szezonra előbbre lépett. Már a tárgyalásunk idején jó benyomást tett rám a klub és a vezetőség, tetszettek a felvázolt elképzelések. A játékoskeretben is nagy lehetőségek rejlenek, és ha ezt sikerül tovább erősíteni, szép eredményeket érhetünk el – mondta.

Kiváló kondíció

A Loki célja a nemzetközi kupaszereplés, ezzel az ambícióval az edző is teljes mértékben azonosul. Arra a kérdésre, hogy egykori játékosai közül követheti-e valaki Debrecenbe, azt válaszolta, előbb azt a klubvezetőkkel kell megbeszélni, hogy milyen lehetőségeik vannak az átigazolási piacon.

– Nem az a legfontosabb, hogy én melyik egykori játékosomat tudnám elképzelni a csapatban, hanem az, hogy a rendelkezésre álló forrásokból a lehető legjobb együttest állítsuk össze, egy olyat, amely összhangban van a klub célkitűzéseivel. A DVSC több mérkőzését láttam az elmúlt időszakban, és úgy gondolom, jó irányba indult el az együttes. A minőségi kézilabdához elengedhetetlen a kiváló erőnlét, ez jelenti az alapot, és ehhez kell párosulnia a megfelelő mentális, illetve technikai képességeknek, hogy jó csapatjátékot tudjunk nyújtani. Természetesen egyik pillanatról a másikra nem lehet csak úgy átállni az általam is képviselt úgynevezett skandináv stílusra, már a fehérvári időszakom alatt is inkább igyekeztem ötvözni azt a magyaros stílusjegyekkel. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a közös munkát, és azt, hogy együtt tudjunk fejlődni – nyilatkozta a szakember.

HBN-MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!